På den här restaurangen är alla i personalen föredetta hemlösa som fått en andra chans - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
På den här restaurangen är alla i…
Nöj dig inte med en medioker kärlek, du förtjänar att vara lycklig och att inte slösa bort din tid John och Edith som båda överlevt förintelsen firade år 2019 sin 73:e bröllopsdag

På den här restaurangen är alla i personalen föredetta hemlösa som fått en andra chans

Av sofia
1.010
Advertisement

Det är ingen vanlig restaurang som ligger på Rua Sao Jose 54 i Lissabon, i hjärtat av Portugals huvudstad. Restaurangen med namnet E Um Restaurant (detta är en restaurang) är den första i det iberiska landet som helt drivs av föredetta hemlösa. Ett vackert initiativ för att inkludera alla människor i samhället och ge hopp som föddes av föreningen CRESCER för dem som kommer "på sista plats i samhället", de mindre lyckligt lottade eller fattiga.

via: Observador

Idén föddes 2016, tack vare deltagandet och stödet av den välkända portugisiska kocken Nuno Bergonse, som deltog direkt i urvalet av hemlösa servitörer och upptäckte hur alla har en egen komplex berättelse som är annorlunda än de andra: "Sanningen är att jag pratade med människor som aldrig rört en cigarett, som aldrig provat droger och hamnat på gatan av helt andra skäl: depression, separation eller skilsmässa och blivit bortstötta av sin familj... det finns alla möjliga olika situationer."

Psykologen Alexandra Evaristo, som även är en viktig medlem i välgörenhetsföreningen Crescer, uppmuntrar dem också att förändra eller förbättra sina liv och tro på sig själva.

Advertisement

Nuno Bergonse, chefe consultor e embaixador do nosso Projecto É UM RESTAURANTE e Américo Nave, Director Executivo da...

Pubblicato da CRESCER su Venerdì 27 settembre 2019

Inte bara är köket utmärkt och ligger på samma nivå som många stjärnmärkta restauranger av internationell berömmelse, utan man bör besöka den solidara lokalen i Crescer framför allt för dess mycket höga sociala värde, för känslan av samarbete som den skapar och för dess gynnsam roll gentemot dem som nu, som servitriser och servitörer, inte längre känner att de "kommer på sista plats i samhället".

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack