En 5-årig flicka blev utslängd från skolan efter första terminen för att hon har diabetes - TittaPaVideon.se
x
En 5-årig flicka blev utslängd från…
Ett nygift par bestämmer sig för att resa världen runt i fem månader istället för att lägga pengar på brölloppet Legenden om Klytia och Apollo, en grekisk myt som kommer att få dig att tycka ännu mer om solrosor.

En 5-årig flicka blev utslängd från skolan efter första terminen för att hon har diabetes

30 September 2019 • Av sofia
4.131
Advertisement

Att hantera särskilda hälsotillstånd är en svår upplevelse för alla individer, särskilt för ett barn, som ser sig själv berövas sin barndomsglädje. Om det sedan diskrimineras och utesluts, just på grund av den sjukdomen eller funktionsnedsättningen, blir tyngden verkligen ohållbar. Huvudpersonen och offret i den situationen som vi nu ska berätta för er om är Kiley Eliason och det här är hennes historia.

via: The Mighty

I mars 2019 blev barnet utslängt från New Life Academy, skolan som hon gått på sedan 2016, på grund av hennes hälsotillstånd. Kiley, som då var 5 år gammal, har typ 1-diabetes och tvingas använda en insulinpump för att reglera blodsockernivån i kroppen.

Insulinpumpen måste laddas var 72:a timme för att förhindra att barnet får en hypoglykemisk eller hyperglykemisk kris, vilket kan vara mycket farligt. I samband med att hennes situation försämrades meddelade institutet, som bara några år tidigare hade accepterat det hela, plötsligt beslutet att flytta Kiley till en annan skola eftersom strukturen inte längre kunde ta ansvar för hanteringen av hennes patologi.

Mamma Emma Garveys förfrågan om att låta sin dotter slutföra åtminstone skolåret nekades. Nyheten kom som en chock för hela familjen och framför allt för barnet. Sjukdomen hade först berövat henne hälsan och nu dessutom tagit ifrån henne skolan, hennes lärare och hennes vänner.

This is the face of a child who late at night feels all the weight of her disease. Who feels the helplessness and...

Pubblicato da Emma Rachel su Martedì 23 aprile 2019

Till en början tycktes allt kollapsa, men sedan lyckades Kileys föräldrar hitta en offentlig skola som var villig att slå upp sina portar för flickan. Att börja om igen på en ny plats mitt i skolåret var en riktig utmaning, en utmaning som den lilla flickan både lyckades möta och övervinna. I den gamla skolan gick det inte särskilt bra för flickan, men nu i den nya är hon en av de bästa eleverna och även hennes humör har förbättrats mycket.

Den lilla flickans mamma delade berättelsen på sociala medier och underströk att lärarpersonalen vid New Life Academy inte hade något ansvar över händelsen och betonade snarare kvaliteten på det arbete som gjorts fram till den punkten. Hennes vädjan riktas till institutioner och gemene man för att öka allmänhetens medvetenhet om ämnet mångfald och inkludering. Förhoppningen är att empati och solidaritet kommer att tillämpas mer i denna typ av sammanhang, vilket ger alla barn, även de mindre lyckligt lottade, samma identiska möjligheter.

Tags: BarnBerättelser
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack