Den här tjejen bygger vattentäta hundkojor för gatuhundar med hjälp av gamla juiceförpackningar - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Den här tjejen bygger vattentäta hundkojor…
Den här läraren promenerar i 2 timmar och korsar 5 floder för att komma till skolan där hon arbetar Jag har funnit hemligheten till lycka - att hålla sig borta från idioter

Den här tjejen bygger vattentäta hundkojor för gatuhundar med hjälp av gamla juiceförpackningar

Av sofia
533
Advertisement

Alla har vi nog någon gång druckit fruktjuice från en kartongförpackning. Juicer av detta slag har verkligen varit en del av många människors mellanmål, både som barn och som vuxna.

Naturligtvis är vi idag medvetna om att de praktiska behållarna med fruktjuicer utgör ett stort problem för miljön. Deras sammansättning inkluderar inte bara enkel kartong, utan ofta även polyeten och aluminium, vilket gör dem nästan omöjliga att återvinna.

Idén som den chilenska flickan som vi nu ska prata med dig om fick är dock ett användbart och originellt sätt att ge ett nytt liv åt dessa föremål, samtidigt som de hjälper djur som har det svårt. Låt oss kika på vad det rör sig om.

Det kallas Green Box House och skapades av miljöingenjören Constanza Osorio Zaldivia för att ge skydd åt djur som bor på gatan och samtidigt förhindra att tusentals förorenande paket med fruktjuicer hamnar i miljön utan att kunna återanvändas.

Med tanke på den enorma mängden evigt avfall som var och en av oss producerar varje dag, har Constanza beslutat sig för att "montera ihop" TetraPak från små och stora juicer och skapa mycket färgglada och vattentäta hus för hundar och katter som är hemlösa.
 

Tack vare hjälp av vänner och familj lyckades Constanza inrätta ett verkligt väl fungerande återanvändningssystem. Paketen samlas in från sjukhus, skolor och andra anläggningar där fruktjuicer dricks och sedan kastas. Om de är i bra skick, tvättas de, torkas och limmas sedan ihop med isolerande tejp, så att de får formen av ett riktigt litet hus.

"Taket" på varje skydd är sluttande för att få regnvatten att rinna av. Husen är alltså helt vattentäta, just för att de är tillverkade av TetraPak, det speciella materialet som utgör förpackningen av juicen, speciellt utformad för att stå emot fukt.

Advertisement

Katter och hemlösa hundar kommer alltså att kunna sova lugnt i sina ekologiska, färgstarka och framför allt torra små hus. Ingen tvekan om att det är ett lysande sätt att både hjälpa miljön och samtidigt göra välgörenhet!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack