Legenden om Klytia och Apollo, en grekisk myt som kommer att få dig att tycka ännu mer om solrosor. - TittaPaVideon.se
x
Legenden om Klytia och Apollo, en grekisk…
En 5-årig flicka blev utslängd från skolan efter första terminen för att hon har diabetes En blind friidrottare betalar sin resa till tävlingen genom att sjunga på tunnelbanan och vinner bronsmedalj

Legenden om Klytia och Apollo, en grekisk myt som kommer att få dig att tycka ännu mer om solrosor.

30 September 2019 • Av sofia
782
Advertisement

Solrosen är en av de mest älskade och hyllade blommorna i mänsklighetens historia. Den blev berömd och reproducerbar över hela världen tack vare målningarna av Vincent Van Gogh. Denna blomma får sitt namn från de grekiska orden "helios" som betyder sol och "anthos" som betyder blomma på detta forntida språk. Det som är speciellt med denna blomma är att den"kikar" mot solen med sin ikoniska gulaktiga blomma som bildas av cirka 90 kronblad placerade i en spiral.
 

Apropå solrosen, vill vi idag berätta om en grekisk legend tillägnad den som får dig att inte bara reflektera, utan som även får dig att älska denna extraordinära gyllengula blomma ännu mer:

"Klytia var en vacker nymf som var förälskad i Apollo, solens gud och varje dag såg hon upp mot himlen för att se vagnen av eld passera, som tände och släckte dagen. Apollo, smickrad av hennes känslor mot honom, förför henne och lämnar henne. Klytia var desperat och de kommande 9 dagarna efter att han lämnat henne, grät hon oavbrutet och stirrade fortfarande upp mot himlen på jakt efter solens vagn.

image: Pxhere

Det sägs att med dagarnas gång, blev Klytia så fast i sin position att hon sakta förvandlades till en tunn stjälk, hennes fötter fastnade i marken och håret blev helt gult. Klytia hade blivit en solros, med sin blick konstant fäst på den vagnen som tidigare hade förorsakat henne en olycklig kärlek. "

En underbar legend om det antika Grekland som fortfarande lär oss vad det innebär att bli "kärlekskrank".

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack