De första 3 åren i ett barns liv lägger grunden för hur de kommer att vara som vuxna enligt en terapeut - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
De första 3 åren i ett barns liv lägger…
Hur du planterar ett citronträd i en kopp och får ditt hem att alltid dofta gott 16 bilder från hela världen som visar hur vi alla egentligen har ett hjärta av guld

De första 3 åren i ett barns liv lägger grunden för hur de kommer att vara som vuxna enligt en terapeut

4.473
Advertisement

Det är numer allmänt känt att barndomen är "helig", eftersom det är under de åren som grunden läggs för bildandet av personligheten hos en individ. Kanske vet dock inte alla att grunden för hur en vuxen blir i framtiden ligger i de tre första åren av barnets liv.

I synnerhet kommer det som händer under de första tre åren av livet att lämna ett outplånligt spår i barnet på grund av hjärnutvecklingen men också av den psyko-affektiva utveckling. Den brasilianska terapeuten, författaren och läraren Evânia Reichert har studerat ämnet steg för steg i sin bok med titeln "Infancia, la edad sagrada", en intressant analys av barns uppväxt. Låt oss titta närmare på den handlar om.

Alla forskare är överens om att barndomenär en avgörande period i en människas liv. Även om föräldrarna ofta har det svårt och känner sig förvirrade av alla teorier om vad man ska göra och inte göra och hur man gör, bör vi enligt Reichert inte följa en specifik teori, person eller en bok, man bör enligt henne följa sin intuition och bemöta barnet steg för steg baserat på ålder.

Vuxna glömmer mycket lätt vad det innebär att vara barn och uppmärksamma kanske inte de saker som kan vara viktiga för barnen. Vi bör istället aktivt lyssna på våra barn, inte bara som oroliga föräldrar, utan med samma ögon som vi en gång själva hade som barn.

För att göra det, som läkaren påpekar, måste barnet vägledas i "skogen av gränser", en imaginär plats där barnet kan komma in tillsammans med sina föräldrar när de är redo. Den brasilianska terapeuten ger även skola och lärare en avgörande roll för de framtida vuxnas karaktär och personlighet.

Man bör arbeta tillsammans och för samma syfte, att stödja barnen under deras uppväxt. Även om varje barn är annorlunda och upplever allt på sitt eget sätt i en egen värld, är det även så att något som alla har gemensamt är behovet av skydd och trygghet inom familjen ärskilt under de 3 första åren i livet. Naturligtvis betyder detta inte att livet efter denna ålder flyter på utan problem, men varje steg i livet är speciellt och det är av grundläggande vikt att ha detta i åtanke.

Tags: BarnPsykologi
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack