Människor med gröna ögon är både ovanliga och fascinerande och det här är orsaken bakom - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Människor med gröna ögon är både…
Det här företaget söker kvinnor som vill äta pasta och pizza i en månad och lönen slutar på tre nollor Endast 7 år gammal kan den här autistiska pojken redan prata 9 språk och lär världen något viktigt

Människor med gröna ögon är både ovanliga och fascinerande och det här är orsaken bakom

Av sofia
9.313
Advertisement

Ögonen är en grundläggande del av den charm som en person kan utöva. Med dem förmedlar vi glädje, bekymmer, lycka, ilska eller riktar uppmärksamheten mot de vi möter. Det är ingen överdrift, ögonen är verkligen själens spegel.

Det råder heller ingen tvekan om att färgerna som iris kan ha är en av de mest karakteristiska egenskaperna hos människor. Från grått till grönt, från blått till bärnsten. Om vi tittar djupt in i någons ögon kan vi verkligen "tappa bort oss" i alla nyanser. Det finns dock en färg som i synnerhet har en speciell charm, tillsammans med flera sällsyntheter, nämligen gröna ögon.

Människor med denna ögonfärg har unika särdrag, låt oss kika på vilka de är.

1. Ovanliga

Detta är bara 2% av världsbefolkningen som har dem. Ögon med gröna iris förekommer huvudsakligen i Ungern och Island. Man tror också att denna färg dök upp bland människor senare än de andra.

2. Charmiga

Det råder ingen tvekan om att gröna ögon kanske till och med mer än blå ögon, anses vara djupa och attraktiva, kapabla att otroligt fånga uppmärksamheten hos dem som tittar på dem.

3. De är mer ... europeiska

De första individerna som dök upp i den Gamla världen hade denna ögonfärg. Även om den också finns i andra delar av världen, är dess största koncentration i Europa.

4. De syns inte vid födseln

När bebisar föds är det svårt att veta vilken ögonfärg de kommer att ha som vuxna. För gröna ögon är detta ännu mer komplicerat och den gröna färgen visar sig inte förrän efter det första året, senare än de andra färgerna.

5. Det är inte riktigt grönt ...

I själva verket uppstår denna speciella nyans av iris ur en kombination av färger som inkluderar brunt som huvudpigmentet (finns hos alla människor) och gult från ett annat pigment, kallad lipokrom. Ljus och skuggor sköter sedan resten.

6. Det är vanligar hos kvinnor än hos män

Denna färg är betydligt vanligare hos kvinnor än hos manliga individer.

Advertisement

7. Mysteriskt gröna ...

Det är inte bevisat, men enligt vissa experiment verkar det som om gröna ögon också motsvarar specifika egenskaper i personligheten hos bäraren. Människor med denna ögonfärg tenderar att vara mer svårfångade, mystiska, kreativa och svartsjuka.

8. De är mer känsliga för solljus

Kanske är det en egenskap kopplad till deras mystiska aura? Skämt åsido är gröna ögon definitivt mer känsliga för solljus, så människor med en smaragdfärgad iris bör alltid ha ett par solglasögon till hands!

Vad tycker du? Är du bland de få lyckliga personerna som har denna fascindernade ögonfärg?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack