Den här ögonläkaren har vandrat genom Nepal för att behandla människor gratis - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Den här ögonläkaren har vandrat genom…
Klarsynt, intelligent, lojal - här är 10 drag hos Vågen som gör dem till exceptionella människor En kvinna öppnar sin hundsalong vid midnatt för att hjälpa en gatuhund i nöd

Den här ögonläkaren har vandrat genom Nepal för att behandla människor gratis

Av sofia
642
Advertisement

I Nepal finns en ögonläkare som bestämt sig för att rädda världen från blindhet. Dr. Sanduk Ruit, kallad "ögonens gud", har opererat mer än 130 000 män, kvinnor och barn, som hade förlorat synen, ibland på grund av en enkel grå starr. Dr Sanduk når de mest avlägsna områdena i landet, där den del av befolkningen som inte har råd med medicinsk vård bor och erbjuder sin dyrbara tjänst gratis. Ett revolutionerande projekt, som gjort det möjligt för många blinda att återfå synen och ett normalt liv.

Dr. Ruit Sanduk vandrade över hela Nepal och tog med sig sin specialiserade kirurgiska utrustning för att nå de mycket avlägsna områdena, befolkade av äldre, kvinnor och barn som inte har råd att betala för operation. Ibland har den nepalesiska läkaren tvingats göra sju dagar långa resor innan han nått sin destination och opererat alla människorna i byn.

image: Asia Society

I dessa områden kan en enkel infektion göra tusentals människor som tyvärr inte har tillgång till medicinsk vård blinda. Tack vare Dr. Sanduk Ruit som använder en enkel och billig teknik har många av dessa människor återfått synen. Hans teknik är mycket enkel och går ut på att göra ett minimalt snitt som gör det möjligt att införa en konstgjord näthinna för mindre än 30 kronor. Sedan han startade sitt arbete har Ruit  opererat cirka 130 000 personer.

Advertisement

In operation theater in surgical sight restoration camp in Kargil, Jammu & Kashmir in September 2018.

Pubblicato da Dr Sanduk Ruit : Curing blindness in the developing countries. su Mercoledì 17 ottobre 2018

Enligt ögonläkaren finns 90% av världens blinda befolkning just i Nepal. Bland orsakerna finner vi det faktum att i mindre utvecklade länder finns det betydligt färre ögonläkare och en lins kan kosta upp till 3000 kronor, eftersom de importeras av internationella tillverkare. Dessa kostnader är inte alls överkomliga för de flesta av befolkningen.

Detta förklaras tacksamheten hos alla de människor till vilka den generösa läkaren har återställt synen och vars livskvalitet han har förbättrat. När de inser att de kan se igen med sina egna ögon, kramar många läkaren, glada och tacksamma för sin "räddare i nöden"

Hans metod, numer känd som "Nepal-metoden", är så användbar och effektiv att den även lärs ut på vissa amerikanska medicinska universitet.

Advertisement
image: Marcus Pearce

Denna doktors arbete och hans enorma generositet har återställt synen hos tusentals människor. Det är tack vare berättelser som denna och män som Dr. Ruit som vi återfinner hoppet för mänskligheten.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack