Kryddor är ett naturligt botemedel mot ledvärk - det här är de du bör använda mot knäsmärta - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Kryddor är ett naturligt botemedel…
Den här mannen adopterar gamla hundar som ingen annan vill ha för att ge dem en chans i livet Avundsjuka människor vill skugga ditt ljus - så här kan du försvara dig

Kryddor är ett naturligt botemedel mot ledvärk - det här är de du bör använda mot knäsmärta

985
Advertisement

Ledsmärta är mycket vanligt, speciellt efter en viss ålder är det svårt att bli av med. Denna typ av smärta kan vara resultatet av någon patologi eller helt enkelt av en tillfällig trötthet. I vilket fall är det ett mycket obehagligt problem som kan påverka de mest banala aktiviteterna i vardagen. Visst är det bra att konsultera en läkare och följa den lämpligaste behandlingen beroende på vilken typ av smärta vi upplever. Om vi vill prova några naturliga metoder kan vi hitta många olika lösningar. Om huvudproblemet är våra knän kan vi ta till speciella kryddor med antiinflammatoriska och smärtstillande egenskaper.

1. Saffran

image: Maxpixel

Tack vare den aktiva ingrediensen i saffran kan denna hjälpa till att lindra knäsmärta, eftersom den fungerar både som smärtstillande och antiinflammatorisk. Dessutom är den rik på karotenoider och vitaminer, samt användbar som lugnande och kramplösande medel.

2. Ingefära

image: Pxhere

I en grupp på 247 personer med knäartros visade en undersökning de positiva effekterna av att konsumera ingefära. Forskningen visar en avsevärd minskning av symtomen, men var försiktig med mängderna som emellertid kan ha en laxerande effekt i vissa fall.

Dessutom kan ingefära också användas på huden: applicera bara eterisk olja av ingefära, i kombination med någon annan eterisk olja, på den del av kroppen där det gör ont.

Advertisement

3. Cayennepeppar

image: pixabay

Capsaicin är den aktiva ingrediensen i cayennepeppar, som är användbar mot smärta. När vi väljer att lägga till den här typen av peppar måste vi komma ihåg att den kan vara extremt stark ... var därför försiktig med mängden!

4. Kanel

Kanel innehåller näringsämnen som hjälper till att bekämpa inflammation och smärta. Således är det ett bra komplement för behandling av knäsmärta.

Det har antiinflammatoriska egenskaper och kan kombineras med andra ingredienser såsom ingefära eller sesamfröolja. Det är lämpligt att välja Ceylon-sorten för sina kraftfulla terapeutiska effekter jämfört med andra sorter.

5. Kryddnejlika

image: pixabay

Eugenol är namnet på den aktiva ingrediensen som finns i den eteriska oljan av kryddnejlika och som ger den där karakteristiska aromen. Denna förening, som också finns i kanel och muskotnöt, har smärtstillande egenskaper och därför användes redan kryddnejlika förr i tiden som ett naturligt botemedel för att lindra tandvärk.

Man kan applicera eterisk olja av kryddnejlikor på det drabbade området för att lindra smärtan, men det är en lång behandling och måste appliceras regelbundet om du vill uppnå resultat.

Tags: MatMå braHälsa
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack