Det här bör du göra OMEDELBART om du hittar fästingägg - TittaPaVideon.se
x
Det här bör du göra OMEDELBART om…
De kallar honom

Det här bör du göra OMEDELBART om du hittar fästingägg

29 Juli 2019 • Av sofia
6.709
Advertisement

Fästingar är bland de mest skadliga och irriterande små krypen som finns i vår omgivning. Tyvärr är det inte så svårt att stöta på dessa irriterande små djur, särskilt när det är fint väder och du tillbringar dagarna utomhus, kanske när du är ute i det gröna och är lite lättklädd. Som alla vet hänger de sig fast i djurens päls och därför är det nödvändigt att vara uppmärksam och agera i tid även i de fall där man enbart hittar deras ägg.

Fästingar kan vara bärare av allvarliga sjukdomar såsom TBE, borelia, encefalit, Lymes sjukdom och många andra. Enligt naturhistoriksexperten Didrik Vanhoenacker kan denna typ av kryp orsaka skada även när den bara befinner sig i larv- eller äggstadiet.

Av den anledningen är det lämpligt att lära sig att känna igen deras ägg för att undvika att stöta på mycket allvarligare problem. Ibland kan det hända att man hittar konstiga saker på ett blad och tror att det rör sig om kåda eller något annat vegetabilisk ämne, men det kan även röra sig om ägg från insekter eller spindeldjur.

Vanligtvis är fästingarnas ägg geleaktiga klumpar av grönaktig eller gul färg, en stor ansamling med små bollar. Om du hittar något som liknar det vi just beskrivit eller som du ser på bilderna, bör du ingripa snarast.

Det hela är mycket enkelt, men det är viktigt att agera snabbt och anta vissa hälsoåtgärder. Börja med att ta på dig gummihandskar för att förhindra att äggen kommer i kontakt med din hud. Ta klumpen från bladet eller platsen där äggen ligger och lägg dem försiktigt i en påse, se till att inte skada dem eller krossa dem när du flyttar dem. Sedan kan du bestämma dig för om du vill kasta den väl föslutna påsen i soporna eller om du vill bränna den, för att eliminera alla risker.

Tags: DjurPraktiskaHälsa
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack