Zucchini är inte bara rika på vitaminer - här är några andra goda egenskaper som du kanske inte kände till - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Zucchini är inte bara rika på vitaminer…
Berättelsen om Scarlett, kattmamman som gick genom elden 5 gånger för att rädda sina ungar Hemligheten till inre frid? Att inte låta andra styra ditt liv!

Zucchini är inte bara rika på vitaminer - här är några andra goda egenskaper som du kanske inte kände till

Av sofia
2.158
Advertisement

Zucchini är en mycket populär grönsak som uppskattas både av vuxna och av barn - tack vare dess fräschhet, är den lämplig för många olika användningar. Denna grönsak består till 95% vatten och är därför utmärkt för att återställa vätskebalansen i hela kroppen. Den har mycket få kalorier och många fördelaktiga egenskaper som framförallt på grund av deras höga innehåll av mineralsalter och vitaminer. Kort sagt, är de riktigt välgörande för vår hälsa och vi borde försöka introducera dem i vår vardagliga kost. Låt oss ta reda på vilka fördelarna är och näringsvärdet hos denna härliga grönsak.

via: healthline
image: pixabay

De hjälper hjärtat: Zucchinins kostfiber hjälper till att minska nivån av dåligt kolesterol, medan A- och C-vitaminerna förhindrar kolesterolet från att bosätta sig i blodkärlen. Det faktum att den är mycket rik på magnesium, minskar även risken för hjärtinfarkt och hjälper till att sänka blodtrycket, så den rekommenderas för dem som lider av högt blodtryck.

Den innehåller antioxidanter: Näringsämnena hos zucchini har många antioxidantegenskaper som skyddar kroppen mot fria radikaler, vilket minskar risken för degenerativa sjukdomar och förtidigt åldrande.

Reglerar blodsockret: B-vitaminer och mineraler som zink och magnesium hjälper kroppen att bearbeta socker i kroppen, medan fiber och pektin hjälper till att reglera blodsockernivån.

Bra för ögonen: Zucchini är mycket rika på A-vitamin, ett viktigt näringsämne för ögonhälsa, vilket hjälper till att förhindra synrelaterade sjukdomar.

Hjälper dig att gå ner i vikt: De består till 95% av vatten och fiber, det är en idealisk grönsak som passar bra i en fettsnål diet. De har ett extremt lågt kaloriinnehåll och minskar hungerkänslan samt återfuktar kroppen.

De förbättrar huden: A- och C-vitaminerna, vatten och antioxidanter är de ingredienserna i zucchini som hjälper till att hålla huden frisk och återfuktad.

Tags: MatMå braHälsa
Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack