Därför kan du inte ljuga för en empatisk person - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Därför kan du inte ljuga för en empatisk…
Berättelsen om Ted, hunden som väckte sin husse från konstgjord koma Adoptera en fladdermus så blir du av med myggorna för gott

Därför kan du inte ljuga för en empatisk person

Av sofia
1.220
Advertisement

Det finns vissa människor som har "en speciell gåva", som ibland kan bli en börda, men som representerar en viktig sida av en människas personlighet, nämligen empati. Att vara empatisk innebär att man vet hur man sätter sig in i en annan persons situation, att man kan förstå andras känslor lättare än de som bara tänker rationellt. En empatisk person har färdigheter som gör det möjligt för den att förstå när någon är uppriktig eller inte med dem, därför kan empatiska personer bli som en "lögndetektor".

image: Unsplash

Tack vare sina unika förmågor kan en empatisk människa omedelbart förstå det emotionella tillståndet hos människor runt omkring dem och utveckla en djup nivå av "interpersonell intelligens". En förmåga som ofta kan bli frustrerande för dem som har den. Folk tenderar ofta att dölja sina känslor bakom en mask - en attityd som besvärar och stör den empatiska människan som bara vill ha ärliga och rättvisa människor i sin omgivning. När du arbetar med en empatisk person, bör du alltid vara ärlig. De känner till många saker och om du inte är ärlig mot dem, kommer de att avslöja dig med 6 enkla steg:

De vet när du är "falsk". Det är oundvikligt att gömma sig bakom glädjemasken, en empatisk person kommer alltid att veta när du är ledsen, besviken eller deprimerad, eller om du är svartsjuk och avundsjuk. Empatiska människor förstår om ditt beteende döljer en lögn.

De vet när "du inte mår bra". Du kan säga att "du är okej" en miljon gånger och att det inte är något som är fel, men en empatisk person kommer att känna att så inte är fallet. Allt den vill ha från dig är öppenhet och ärlighet när det gäller dina känslor.

De lyssnar på allt. En empatisk person lyssnar på allt, även det du inte säger det öppet. Den känner av dina känslor beroende på den röstton du använder, om du tvekar eller om du är arg. Dessutom kan den lyssna på tystnad och vet vad det innebär när man inte säger någonting.

image: Unsplash

De vet när du inte är "äkta". Empatiska människor har förmågan att verkligen förstå vem du är. Göm inte din personlighet eller låtsas vara något du inte är - den empatiska personen accepterar dig för vem du verkligen är, ser skönheten i dig som du själv kanske inte kan se med dina egna ögon.

De känner igen "negativa människor". Människor som alltid klagar och genererar konflikter är negativa människor som en empatisk person kommer att känna igen även på flera mils avstånd. Inga onödiga konflikter och kaos eller så kommer den empatiska personen i din närhet genast att skapa väldefinierade gränser för att ta avstånd från ditt beteende.

De ser "genom dina ögon". Om du går igenom en svår period och känner dig ledsen vet du att du har en person som stöttar dig och förstår hur du känner. En empatisk person kan se dig i ögonen och förstå hur du känner utan att ens bedöma ditt beteende och dina val.

Försök att vara alltid ärlig med människor runt omkring dig, som älskar dig och speciellt med empatiska människor bör du alltid försöka upprätthålla ett ärligt och öppet beteende. Det kommer att vara gynnsamt för er båda.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack