Så här heter störningen som de som tar selfies medan de tränar lider av enligt forskarna

av sofia

20 Juni 2019

Så här heter störningen som de som tar selfies medan de tränar lider av enligt forskarna
Advertisement

Vi kan knappast förneka att vi lever i en tidsera där utseede är allt. Det som är viktigt, mycket på grund av den massiva spridningen av sociala medier och direkt kommunikation, är först och främst den bild som andra har av oss.

Självklart är detta inte en universell princip som är giltig för alla, men det räcker med att tänka på många av de människor vi känner för att inse att en sådan vision inte ligger långt ifrån verkligheten.

Om sedan vetenskapliga studier bekräftar att det finns något som heter "selfie syndromet" har vi plötsligt bevis. En av dessa undersökningar avslöjade en särskild aspekt av dem som som konstant lever med tanken på att ta bilder av sig själva.

via Brunel University

Advertisement
J@YGS/Flickr

J@YGS/Flickr

Studien som genomfördes av Brunel University (i Storbritannien) och publicerades i tidningen Science Daily, fokuserade på en specifik situation, nämligen gym och idrottsträning.

Enligt forskarna från det engelska universitetet kan de som tillbringar större delen av sin tid med att fotografera sig själva medan de tränar kunna lida av psykologiska problem. Mer specifikt talas det om dålig självacceptans och ett ständigt sökande efter godkännande från andra.

Förutom att vara ett sökande efter bekräftelse kan sådana beteenden också vara ett tecken på narcissistiska tendenser. Att beundra sig själv för mycket kan faktiskt leda till att man ständigt anstränger sig för att visa upp sig för alla, så pass mycket att man blir överdriven och irriterande.

Advertisement
pxhere.com

pxhere.com

För att nå dessa slutsatser undersökte studien över 550 Facebook-användare som har för vana att publicera bilder av denna typ.

Det här är inte en kritik mot dem som tar bilder av sig själva eller tar bilder när de tränar, men det är viktigt att understryka att det aldrig är positivt att överdriva.

Det skulle därför vara lämpligt att tänka lite mindre på sitt utseende, och istället fokusera på vem man är och vad man gör. Genom att göra detta kan vi säkert dra fler fördelar än att bara bli populära på sociala medier...

Källa: https://www.sciencedaily.com/releases 2015/05 / 150521213743.htm

Advertisement