Den extraordinära kraften hos känsliga människor - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Den extraordinära kraften hos känsliga…
18 sexiga läkare som garanterat skulle få ditt hjärta att slå fortare om du träffade på dem på sjukhuset 12 misstag som föräldrar gör omedvetet när de uppfostrar sina barn

Den extraordinära kraften hos känsliga människor

Av sofia
3.904
Advertisement

Vissa verkar märka av varje liten variation i humöret och alla energiska vibrationer inom en grupp, såväl som inom sig själv. De är samma människor som uppfattar stress mycket mer intensivt än andra och därför föredrar de att inte stanna kvar för länge i bullriga och trånga miljöer.

Du vet nog inte om det, men det finns en vetenskaplig definition som beskriver denna typ av människor, de kallas mycket känsliga människor - eller High Sensitive Person (HSP)

Denna grupp av människor - som förvånansvärt nog representerar 20% av befolkningen - accepterar och behandlar information från utsidan såväl som från sig själva på ett djupare sätt och detta på grund av deras hjärnans speciella funktion.

Därför är det delvis en genetisk fråga eftersom det har att göra med hur neurotransmittorer arbetar i hjärnan och bestämmer känslor och humör. Det är emellertid också en följd av vilken uppfostran man fått. De gener som gör en person mer känslig gör den också mer mottaglig för miljöpåverkan, till den punkt att det bekräftar att den uppfostran och lärdom man får i livet spelar en stor roll för att forma känsligheten hos en person.

image: Unsplash

I vilket fall innebär det om man är en mycket känslig person att man har vissa dyrbara gåvor.

Först och främst bearbetar hjärnan information på en djupare nivå, ser fler förbindelser och relaterar sig till andra på ett mer komplicerat sätt, man skulle kunna säga att hjärnan i en HSP är en kraftfull social maskin.

Dessutom är den formad på ett sådant sätt att den märker och tolkar andras beteenden och därigenom uppfyller sin viktiga skyddsfunktion. I själva verket förstår en mycket känslig person om någon inte behandlar den bra eller om någon drar nytta av henne eller honom och kan därför agera i tid. Det här är väldigt viktigt, för just på grund av denna större känslighet behöver den en hälsosam miljö med solidala och autentiska människor.

Om du anser dig själv passa in i kategorin mycket känsliga människor bör du vara stolt över det, och framför allt lita på din intuition;)

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack