Mer än 500 fåglar instängda i små burar i väntan på att bli sålda som sällskapsdjur - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Mer än 500 fåglar instängda i små…
När man blir 40 år är dessa stunderna då det är okej att säga NEJ De som lyssnar på rockmusik är mer intelligenta enligt en undersökning!

Mer än 500 fåglar instängda i små burar i väntan på att bli sålda som sällskapsdjur

Av sofia
2.049
Advertisement

Många vet om det, men det är inte alltid självklart - det är inte alla djur som är gjorda för att leva i fångenskap eller som kan tämjas. Att köpa "exotiska" varelser, för att vi kanske gillar dem, eller för att de säljs som lämpliga för att ta med hem, ofta är det inte bra för djuren.

Att människan utnyttjar och misshandlar djur för sin ekonomiska bekvämlighet är absolut inte någon  nyhet, men varje gång situationer som den vi nu ska berätta om för dig är det nödvändigt att upprepa motståndet mot vissa metoder.

I Calcutta, Indien, räddade en grupp av räddare under ledning av djurskyddsmyndigheten för vilda djur nyligen över 550 skyddade fåglar som hölls under hemska förhållanden.

Det rörde sig om parakiter, eudynamis och många andra, intryckta i mycket små burar, så små att många av dem inte överlevde. Nio personer arresterades för misshandel.

Även om några av dessa fåglar också kan leva i fångenskap, var de villkor som tjänstemännen från Indian Office of Wildlife Crime fann dem i inte alls acceptabla. Efter räddningen överfördes fåglarna till djurskyddshem för behandling.

image: maxpixel.net

Något som förvärrade situationen, var faktum att djuren väntade på att bli sålda som husdjur trots att de tillhör skyddade arter. De skulle därför hamna i helt vanliga butiker i väntan på att köpas, långt ifrån deras naturliga livsmiljö.

Situationer som denna representerar tyvärr bara små droppar i ett hav av missbrukade djur till fördel för handlare. Att skaffa sig ett "speciellt" exemplar med tveksamt ursprung är inte ett rätt val och det är därför nödvändigt att fler och fler blir medvetna om detta.

Tags: DjurAktuellt
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack