De som tror sig veta allt är i verkligheten de som vet minst - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
De som tror sig veta allt är i verkligheten…
Ett barn mobbas för att han är annorlunda och får äntligen sin efterlängtade operation - här tar han sina första steg

De som tror sig veta allt är i verkligheten de som vet minst

953
Advertisement

Det finns vissa säkerheter i livet som förbli stenhårde och oövervinnliga, som att jorden roterar runt solen, veckan består av sju dagar, det finns fyra årstider och så vidare. Men under vår erfarenhet lär vi oss om vänner och mer eller mindre nära människor som har en tendens att visa upp sina kunskaper om vissa ämnen vid det första "sociala" tillfället, vilket gör att människor omkring dem bleknar.

Nu bekräftar en vetenskaplig studie att de som tror sig veta mycket döljer en stor osäkerhet.

image: Pixabay

En undersökning som genomfördes av Michael Hall och Kaitlin Raimi från University of Michigan påpekade att individer med den största överlägset tror sig veta allt faktiskt är minst informerade om vissa ämnen eller sammanhang. Forskning från de två amerikanska forskarna klargör först och främst att övertygelsen om att veta allt innebär den mänskliga tendens med vilken man tror att ens egen tro inom ett visst område är "bättre" än andras och att man diskrediterar andras åsikter.

Studien samlade några deltagare som tilldelades artiklar från olika källor. Några av dessa titlar var i linje med testdeltagarnas åsikter, andra inte, sedan  tillfrågades deltagarna hur troligt det vara att de skullt ha läst varje enskild artikel till slutet. Testsvaret var överraskande.

image: Pxhere

Faktum är att i slutändan var de människor med den påstådda övertygelsen om att veta allt, de som var mindre benägna att läsa artiklar med innehåll de inte höll med om till slutet och därför mindre benägna att leta efter ny information som skulle kunna utvidga deras allmänna kunskaper.

Kortfattat är svaret på den här forskningen sannolikt att när vi känner oss särskilt entusiastiska över ett ämne och vi tror att vi vet mer än andra, bör vi ta ett steg tillbaka och försöka överväga andras åsikter med mer respekt!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack