Den här killen har återvunnit hundratals gamla bildäck och gjort om dem till vackra hundkojor för gatuhundar - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Den här killen har återvunnit hundratals…
En skvallerbytta försöker spionera på grannarna, fastnar i staketet och blir kvar där under 5 timmar Den här modiga kvinnan har räddat mer än 800 flickor som annars skulle tvingats att gifta sig och skickat tillbaka dem till skolan

Den här killen har återvunnit hundratals gamla bildäck och gjort om dem till vackra hundkojor för gatuhundar

Av sofia
798
Advertisement

I Campina Grande, Brasilien, är djuren som bor på gatan många, mer än 500% jämfört med hemlösa människor. Det är främst hundar, som inte har något hem eller hus att bo i och vandrar runt på gatorna utan syfte.

En lokal konstnär har dock bestämt sig för att han vill göra något för att lösa detta problem. Således gick han från att vara en "enkel" anställd i en livsmedelsbutik, till att bli en känd person och inte bara i sin egen stad.

Den 23-årige Amarildo Silva Filhos avsikt var att ge skydd för djur som bor på gatan och samtidigt ge ett betydande bidrag mot avfall och miljöförorening.

Hur? Genom att använda begagnade däck och förvandla dem till vackra sängar för gatuhundar. När han gick ute på gatorn märkte Silva att hundar ofta tenderade att sova i de gamla övergivna däcken.

Han bestämde sig därför för att samla tusentals däck från soptippar, parkeringsplatser och vägar. När de sedan görs rena, målas och dekoreras syr han på kuddar så att gästerna som sover ska vara bekväma.

I hållbarhetens namn tar Amarildo sålunda bort ett mycket stort antal begagnade däck från miljön, vilka skulle ha tagit upp till 80 år att bryta ned.

De nya kojorna för gatuhundar är verkligen bekväma och unika, var och en är faktiskt inredd på ett originellt och kreativt sätt. Nu är Silva det han alltid har drömt om, nämligen en sann professionell konstnär, som startade en lönsam och miljövänlig verksamhet tack vare sin uppfinningsrikedom och uthållighet.

Advertisement

Hans återvinningsprojekt är så uppskattade att de är föremål för lektioner i skolan och under lokala evenemang. Dessutom har Amarildo, utöver att återvinna däcken till hundkojor beslutat sig för att även återanvända och dekorera övergivna däck för att använda dem som krukor för plantering och blommor och behållare som inredning i hus, på vägar och i parker.

En riktigt användbar och originell idé, som ger ett nytt liv, i konstnärlig tolkning, till föremål som annars annars bara hade lämnats kvar som fula och förorenande avfall på soptipparna.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack