x
Barn behöver färre surfplattor och…
En dag kommer du att inse att komma hem och äta middag tillsammans med din familj betyder att du har allt man kan önska sig i livet Enligt NASA kan dessa 5 krukväxter förbättra luftkvaliteten inomhus och även din sömn (KORRIGERAD)

Barn behöver färre surfplattor och fler musikinstrument

28 Maj 2019 • Av sofia
942
Advertisement

Musik är en grundläggande komponent i var och en av oss. De känslor som en del av våra favoritartister eller musikgrupper kan framkalla, eller till och med bara en sekvens av noter som berör oss, är obeskrivliga och ofta djupt rotade.

Var och en av oss har en musikalisk sida inom oss, som kan vara mer eller mindre utvecklad. Predispositionen att komma i kontakt med musikvärlden är en funktion som skiljer oss från födseln. Så låt oss se varför det är viktigt att uppmuntra den musikaliska utvecklingen och ge barnen goda kunskaper inom detta område.


Vi lever i ett samhälle dominerat av snabba rytmer, drivet av konsumism och behovet av pengar och vinst. I det här scenariot är det allt svårare att stanna upp ett ögonblick för att överväga vad som omger oss, förstå kärnan och den unika naturen i vackra saker.

Om allt är standard och allt tenderar att godkännas, kan vi inte längre skilja på vad som verkligen är vackert eller inte. I det här fallet kan konst och musik i synnerhet vara till stor hjälp.

Genom att från en tidig ålder lära sig att känna igen och producera ljud och kombinationer av dem kan barn börja känna igen autentisk skönhet, den som vet hur man kommer i kontakt direkt med rena, primordiella känslor.

Att stimulera musikalisk intelligens hos barn innebär att man lägger en grund för deras kognitiva utveckling. Hjärnan aktiverar båda sina halvor för att spela, sjunga eller helt enkelt lyssna, med en blandning av känslor, logik och analys.

Att lära sig hur man spelar, sjunger, läser musik eller lyssnar noga betyder också att barnets personlighet utvecklas positivt. För att utföra alla dessa aktiviteter väl är det nödvändigt att engagera, koncentrera, samordna, kommunicera med lärare, kontrollera känslor och övervinna blyghet.

Det är inte lite, eftersom många föräldrar ofta har problem och svårigheter att lära sina barn att anta goda vanor i de sammanhang vi just räknat upp.

Advertisement
image: Wikimedia

Låt oss introducera musik för våra barn, utan att vara rädda för det är ett "privilegium" för bara några få att utveckla sin kompetens inom detta område . Vi är alla födda med en predisposition, även om det så bara är för att lyssna.

Självklart kommer inte alla barn att bli nya Mozarts, men bara att ha riktat in dem på rätt väg är ett steg framåt inte bara för dem utan också för vårt samhälle som idag mer än någonsin behöver konst och musik.

Tags: MusikBarn
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack