En handikappad kvinna hittar en otrevlig lapp på sin framruta och tusentals människor har hyllat hennes svar

av sofia

24 April 2019

En handikappad kvinna hittar en otrevlig lapp på sin framruta och tusentals människor har hyllat hennes svar
Advertisement

Fördomar och okänslighet kan bli till sår som kan förstöra även de mest soliga dagarna. Justine Van Den Borne, en medelålders kvinna som bor i Melbourne, Australien, som en dag reste med sin dotter till ett köpcentrum för att shoppa lite, vet detta mycket väl. När hon anlände på parkeringsplatsen försökte Justine och hennes dotter som vanligt hitta en plats för handikappade, som de har rätt till och de gav sig sedan iväg mot affärerna.

På vägen tillbaka blev emellertid entusiasmen förstörd av en okänslig lapp som lämnats på hennes bil: "Har du glömt din rullstol?"

Advertisement
Facebook/Justine Van Den Borne

Facebook/Justine Van Den Borne

Förmodligen hade någon som sett henne komma ut ur bilen genast tvivlat om att hon faktiskt hade rätt till parkeringsplatsen för handikappade och uttryckte sitt tvivel med denna hatfulla fråga.

Den personen visste inte att Justine hade diagnostiserats med multipel skleros vid 35 års ålder och att hennes liv sedan dess ändrats för alltid.

På vissa dagar, som den ifråga, var sjukdomen mer benådande och hon kunde röra sig utan stol eller stöd. Men under många andra dagar var allt annorlunda. Justine fick ofta stickningar och brist på känslighet i benen, extrem trötthet, svårigheter med tal och nedsatt syn. Alla symptom som fick läkaren att ge henne ett intyg på att hon har ett funktionshinder, så att hon skulle kunna få ett så "normalt" liv som möjligt.

Alla saker som den person som skrev lappen inte visste självklart, men som den inte heller försökte verifiera: bättre att skriva en feg, okänslig och otrevlig lapp som sårade kvinnan.

Advertisement
Facebook/Justine Van Den Borne

Facebook/Justine Van Den Borne

Väl hemma, delade Justine händelsen på Facebook, följt av några kraftfulla ord. Hon tackade den "person som skrivit lappen" för att den förstört en av de dagar då sjukdomen gett henne en liten paus, för att ha fått henne att känna sig iakttagen och dömd, precis som hon kände när hon inte kunde gå ordentligt.

Hon förklarade att hon koncentrerar sig på att kunna gå på sin bästa väns bröllop om några månader -  utan att behöva sitta på en stol. Och hon avslutade med att säga: "Innan du förstör någon annans dag, kom ihåg att du inte är sanningens bärare. Bara för att du inte kan se det betyder det inte att en person inte kämpar för att sätta en fot framför den andra. "

Vi vet aldrig hur den kamp som en annan person står inför är, så vi bör alltid vara mycket försiktiga när det gäller att uttrycka tvivel eller bedömningar. Det är en dyrbar lektion som vi hoppas att många kommer att ta chansen att lära sig ... tack vare folk som Justine.

To person that left this on my car last week at Mitcham Shopping Centre- I was diagnosed with Multiple Sclerosis when I...

Pubblicato da Justine Van Den Borne su Lunedì 9 novembre 2015
Advertisement