Efter att ha förlorat 77 kg måste den här tjejen möta en ny utmaning, hennes historia lär oss något viktigt

av sofia

05 April 2019

Efter att ha förlorat 77 kg måste den här tjejen möta en ny utmaning, hennes historia lär oss något viktigt
Advertisement

I livet är det viktigt att ha mål. Det är ganska lätt att definiera och sätta upp dem, den svåra delen är att arbeta dagligen för att uppnå dem. Det är nödvändigt att bygga upp uthållighet, beslutsamhet, mod och styrka i stor utsträckning för att inte ge efter för vanorna i det förflutna, samtidigt som vi sträcker oss direkt mot målet - men framförallt efter att ha nått det.

Just detta talar Jessica Beniquez berättelse om, som efter att med hårt arbete fått sin dröm att gå i uppfyllelse, har visat att hon har kraften att möta en ny utmaning, utan att förlora det andra stora resultatet som uppnåtts ur sikte.

Advertisement
jessica/instagram

jessica/instagram

Vid 20 väger Jessica 145 kg på grund av en dålig och överdriven kost och en stillasittande och felaktig livsstil - "Allt jag gjorde var att jobba, äta (mitt favoritmål var kakor och färskost) och titta på TV: n ".

Hela sitt liv kämpade hon med sin vikt: "Som barn var jag väldigt kräsen: jag åt bara pasta, kycklingnuggets och pommes frites (eller kolhydrater överhuvudtaget) och sällan grönsaker". Saker och ting blev värre när hon fick sitt första jobb: med extra pengar åt han ofta på snabbmatsrestauranger och efter examen gick hon dit till frukost, lunch och middag.

Advertisement

När hon var 19 år gammal diagnostiserades hon med högt blodtryck och fick ta läkemedel, men hade inte utnyttjat möjligheten att göra en radikal förändring. Men en dag insåg hon att hon inte kunde fortsätta att ignorera sitt fysiska tillstånd. "Jag frågade mig själv," Vad håller jag på med? " Jag hade alltid velat förändras, men jag hade aldrig tagit initiativet. "

Men det tog lite tid att räkna ut hur man gör den här förändringen: "I början brukade jag ha några shakes. Eftersom jag var kräsen med maten, visste jag inte nödvändigtvis var jag skulle börja, de verkade vara det enklaste alternativet. Efter tre månader med att göra två skakes per dag och en måltid, jag gick ner till en shake om dagen och två måltider, men till sist gav jag upp dem helt".

 

Mat

Således gick hon gradvis över till hälsosammare mat och mer kompletta måltider, provade nya saker tills hon helt eliminerade läsk från kosten. Till lunch, till exempel, åt hon två delar fullkornsbröd med en halv avokado och ägg, plus en skål med blandad frukt. Med tiden förstod hon att hon inte ville koncentrera sig så mycket på vad han åt, utan snarare på kvantitet. Genom att kontroller protionerna fick hon otroligt bra resultat.

"Jag gillar att kunna äta vad jag vill med måtta. Om jag nån gång vill ha en skål glass eller en kaka, äter jag det - att säga nej till saker fungerar inte för mig."

Samtidigt började hon träna. I början genom enkla promenader på kvällarna och några träningsövningar på internet, sedan med stöd av en personlig tränare på gymmet varje dag.

Resultatet var bra. På 17 månader förlorade hon 77 kg. Hon genomgick sedan en operation för att avlägsna överflödig hud på magen, trots rädsla för smärtan och kostnaden för operationen. Totalt togs 5,5 kg skinn bort. "Jag spenderade ungefär en vecka med intensiv smärta efter operationen, men sedan började jag gå ut igen och gick långsamt tillbaka till mitt normala liv."

Det verkade som allt gick perfekt, när hon gjorde en hemsk upptäckt, nämligen att hon hade Hodgkins sjukdom. Hon hade hittat en svullnad lymfkörtel under sin armhålan och trodde att den hade med träningen att göra. Hennes mamma rådde henne dock att göra omedelbara kontroller, hennes pappa hade nämligen haft ett liknande lymfom.

Jessica gör för närvarande kemoterapi och fortsätter att kämpa, även om tröttheten ibland tar över. Nu har hon utvecklat en inre styrka som gör att hon kan fullfölja sina mål med beslutsamhet. Under tiden fortsätter hon med måttlighet för att gå till gymmet och springa, för att det får henne att må bra.

Advertisement

"Jag har mörka dagar, men jag är lycklig över att kunna göra många saker. Jag vill visa andra att inget är omöjligt och att alla kan göra vad de bestämmer sig för, oavsett deras situation."

Vi tackar Jessica för hennes ord och hennes föredöme och vi önskar att hon ska bli helt frisk så fort som möjligt!

Advertisement