Att vara på dåligt humör får dig att gå upp i vikt enligt dietisterna - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Att vara på dåligt humör får dig…
Min hund är inte bara mitt Förälska dig i någon som berör din själ innan den rör din kropp

Att vara på dåligt humör får dig att gå upp i vikt enligt dietisterna

216
Advertisement

På gott och ont gott påverkar humöret vårt hälsotillstånd, detta är allmänt känt. Mindre känt är istället effekterna av individuella känslor, eftersom mycket också beror på hur varje person reagerar och somatiserar dem. Nedstämdhet hos många stimulerar till exempel aptiten och får oss att äta för att söka efter en bekräftelse i maten. För andra släcker den istället hungerkänslorna och tar bort njutningen av ett av de enklaste nöjena i livet. När det gäller ilska visar istället en studie som utförts av den mexikanska näringsläraren Juan Manuel Romero Villa, viktökning som en direkt följd.

Rent generellt, för att hålla dig i form, inte bara för att se dig själv vackrare men också för att vara frisk, är två faktorer avgörande: fysisk aktivitet och en balanserad kost. Men den forskning som utförs av Villa och som publicerades i hans bok "Den som blir arg blir tjock" (El que se enoja engorda), tyder på att en korrekt livsstil inte räcker för att hålla formen.

Undersökningen, förutom att visa kopplingar mellan överflödiga kilon och humör, visade att när kroppens celler ackumulerar energi utan att släppa den, lagras den i form av kroppsfett. Den typiska situationen är när stress producerar adrenalin och kortisol. Den energi som finns och som inte används aktiverar en inflammatorisk process som förhindrar dess naturliga frisättning och omvandlar den istället till fett.

Kanaliserad ilska verkar istället hjälpa till att förbränna denna överflödiga spänning. I allmänhet är den bästa strategin för att förhindra att den energi som frigörs vid ilska kommer tillbaka till dig att hantera det genom avslappningsövningar. Bra humör har positiva effekter både psykiskt och fysiskt, vilket hjälper till att hålla vikten under kontroll.

Man skulle kunna ta många exempel på människor i alla åldrar, som trots att de spenderat timmar på gymmet och begränsat sig vid matbordet inte når önskade resultat. För att skynda på resultaten, använder man sig ofta av medicinska genvägar som i stället för att hjälpa till att riskera att skada oss ännu mer. Med tanke på att försöka att bli mer fredlig och mindre arg är bra och egentligen inte kostar någonting, varför då inte försöka?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack