Ibland säger vi att vi är trötta, men i verkligheten är vi nedstämda - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Ibland säger vi att vi är trötta,…
Jämförelsen mellan två 3 åriga barns hjärnor visar oss hur viktigt det är att omge dem med kärlek Omringa dig med människor som får dig att mår bra eller som åtminstone inte stör dig

Ibland säger vi att vi är trötta, men i verkligheten är vi nedstämda

477
Advertisement

Ibland finns det dagar då man känner sig konstant trött och varje handling verkar tynga oss mer än vanligt och som en följd verkar även dagarna vara meningslösa. Vi kan söka läkarvård för att försöka finna orsaken bakom och föreställa oss att det rör sig om en brist på vitaminer eller någon sjukdom, men utan att hitta något utöver det vanliga.

Vi förstår då att det snarare handlar om nedstämdhet. När nedstämdheten tar över tolkar vi den som en sjukdom från vilket vi måste frigöra oss så snart som möjligt.

Men det finns inga mediciner som kan ta bort den och så länge den här känslan inte varar över tiden och stör oss i livet, är nedstämdhet - som inte bör förväxlas med depression - ett tillfälle att växa som människa.

Vårt emotionella tillstånd regleras av hjärnan. Det är framförallt amygdala som får oss att uppleva denna känsla av inaktivitet och fysisk utmattning. En brist på energi som har ett tydligt syfte, att stimulera introspektion. I dessa fall är det som att hjärnan föreslår att tiden har kommit för att stanna upp och reflektera över vissa aspekter av våra liv, som vi antagligen måste förändras.

Därför är det viktigt att uppmärksamma den här känslan, eftersom den signalerar ett tillstånd som, om den ignoreras, över tiden kan bli svårare att hantera och lösa.

Nedstämdhett har även tre dygder som vi måste lära oss att känna igen och acceptera: Låt oss se vilka.

  • 1. Det är en varning. Förlusten av energi, tröttheten och bristen på mentala resurser är bara symptomen på ett tillstånd som är kopplat till behovet av att förändra något i våra liv och vi måste förstå vad genom att tänka efter.
  • 2. Det är resultatet av något vi vägrar acceptera. Ibland vägrar vi med envishet att lyssna på något trots att vår rationella sida fortsätter att viska det i vårat öra och accepterar inte det faktum att vi måste ändra något - ett förhållande, vårt arbete eller liknande.
  • 3. Det är en instinkt. Nedstämdhet, genom trötthet, uppmanar oss att ta en paus, komma bort från den dagliga stressen för att förstå vad som är fel i våra liv. Bara genom att reagera på denna varningssignal från kroppen kan vi skydda vår självkänsla och mentala integritet.

Förändring i livet är oundvikligt och hälsosamt. Ju tidigare vi accepterar det och lär oss att känna igen våra signaler, desto bättre kan vi njuta av vår existens.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack