Dagens föräldrar är "vuxna tonåringar" som inte är kapabla att ta på sig familjeansvar - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Dagens föräldrar är "vuxna tonåringar"…
Till den flickan som vuxit upp med en frånvarande pappa, kom ihåg att du förtjänar att vara älskad De personer som verkligen älskar sin partner har dessa 5 egenskaper

Dagens föräldrar är "vuxna tonåringar" som inte är kapabla att ta på sig familjeansvar

Av sofia
846
Advertisement

Idag är det ganska vanligt att träffa på fyrtioåringar som verkar vara "eviga barn", alltså människor som lever samma sorgfria liv, utan ansvar, som om de fortfarande var tonåringar.

Ändå är de vuxna, eller snarare, "vuxna tonåringar", som Dr. Massimo Ammaniti har döpt dem till. Ett fenomen som han i sin senaste bok "Timeless Teenagers" beskriver som en verklig sjukdom, alltmer utbredd bland människor på 30-45 år. Låt oss ta en närmare titt på vad det är.

Dessa vuxna tonåringar är födda under den ekonomiska boomens ålder och är resultatet av den rådande konsumismkulturen, som har felaktiga livsförebilder baserade på ren narcissism. De har ofta berövats ett starkt ledarskap under sin uppväxt och känner inte något ansvar gentemot andra, än mindre gentemot samhället. Utseende är deras gud, vilket leder dem till att köpa vackra men meningslösa föremål för att kunna må bättre. Självklart leder detta beteende dem till att vara huvudsakligen ensamma, ständigt missnöjda, att överskatta vad andra äger och att alltid leta efter något nytt, i ett försök att fylla ett tomrum - vilket i huvudsak är moraliskt.

Som en följd av detta uppfattas familjen av de vuxna tonåringarna och de skyldigheter som det innebär på ett abstrakt sätt och de negativa effekterna av detta överförs till deras barn. Dessa, i avsaknad av en auktoritär guide i livet, tvingas söka efter förebilder på annat håll - men hur ska de kunna orientera sig utan några moraliska referenser ?

image: Unsplash

Kort sagt, med tanke på att fädernas felande faller på barnen är Ammaniti definitivt pessimistisk angående framtiden för de nya generationerna.

Vad tycker du?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack