Vänlighet, en underbar kraft som övervinner alla hinder - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Vänlighet, en underbar kraft som övervinner…
Alla personlighetsdrag hos Oxen, det mest envisa av alla stjärntecken

Vänlighet, en underbar kraft som övervinner alla hinder

Av sofia
339
Advertisement

Trots Anne Herberts berömda slogan, har praktiken "slumpmässig vänlighet" blivit en alltmer ovanlig vana. Den antropologiska teorin förklarar bristen på artighet i de stora städerna med den höga koncentrationen som karakteriserar dem, men vi kan dock inte rättfärdiga dess progressiva förlust, först och främst för att den ligger till grund för varje mänskligt förhållande.

I själva verket bör vänlighet inte vara en lyx, utan ett sätt att leva i varje samhälle, eftersom det ger positiva känslor och skyddar mot negativitet.

image: pexels

Vi föds alla med förmågan att vara vänliga, just för att altruism och samarbete är de egenskaper som håller ihop varje samhälle. Enligt vissa studier, kan barn så tidigt som vid 6 månader, välja att vara generösa gentemot andra och är mycket mottagliga för vänlighet. Därför är den progressiva minskningen av vänlighet i dagens samhälle resultatet av en extremt individualistisk kultur som inte ser den som ett värde och inte främjar den.

Faktum är att trots att förmågan att vara vänlig är medfödd i människan måste den utvecklas och odlas, eftersom den är mycket komplicerad. Den kräver  självkontroll, självkänsla, empati, uppskattning av andra och medvetenheten om förhållandet mellan individ och grupp. Kort sagt kräver vänlighet en hög känslomässig intelligens.

image: unsplash

Å andra sidan är fördelarna för dem som är vänliga och omtänksama på ett fritt sätt mot andra, otvivelaktiga och enorma. Bland dessa måste vi komma ihåg att vänlighet:

  • 1. Skyddar den fysiska hälsan. Eftersom de bråkar mindre, innebär detta i cerebrala termer en lägre produktion av kortisol - stresshormon - och en större produktion av oxytocin - ett lyckohormon.
  • 2. Bevarar den mentala hälsan. Att vara snäll mot andra får oss att må bättre med oss själva, vilket gör oss mer självsäkra. Ett psykiskt tillstånd som förhindrar stress.
  • 3. Bidrar till att bygga upp bra sociala relationer. Vänlighet hjälper till att ansluta sig bättre till andra, eftersom det innebär empati och att utveckla vanan att reagera på det. Den lockar också till sig mer vänlighet.
  • 4. Försvarar mot andras negativa vibrationer. Känslan avaktiverar alla fientliga eller negativa attityder och är därför ett effektivt skydd mot aggression och elakhet.
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack