Fysisk attraktion utan mental attraktion är inte tillräckligt - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Fysisk attraktion utan mental attraktion…
Söndagseftermiddagsångest, vad det är och hur man hanterar den Att fika med en kompis är den bästa terapin mot vardagens stress

Fysisk attraktion utan mental attraktion är inte tillräckligt

516
Advertisement

Vi går ner för gatan och plötsligt fångas våran uppmärksamhet av en okänd persons skönhet som, precis som en magnet, katalyserar vår uppmärksamhet och fantasi, vem har inte upplevt något liknande? Att den fysiska aspekten fångar vårt intresse och kanske till och med får oss att bli kär, är ganska vanligt.

Självklart bör det dock understrykas att fysisk skönhet i sig inte är tillräcklig för att kunna skapa och framförallt att upprätthålla ett förhållande, den mentala attraktionen är oumbärlig.

image: pxhere

Om vi inte hade fångats av den magnetiska blicken eller det förtrollande ansiktet, hade vi naturligtvis aldrig blivit frestade att närma oss den personen för att utforska och lära känna henne eller honom med alla sina personliga egenskaper. Faktum är att fysisk attraktion kan vara en viktig katalysator för vår uppmärksamhet, men det räcker inte. Om det som fångar oss - kanske i början fysiskt - inte tar över vårt intellektuella och känslomässiga intresse, slocknar även flammen av den starkaste passionen med tiden.

Ett parförhållande föds spontant när två personer trivs bra ihop och vill möta livet tillsammans och inte kan vara utan varandra.

image: pixabay

Man märker det tydligt när man plötsligt på något sätt drabbas av ett problem och bara vill få just den personens tröst, som med en kram kan lindra allt ens lidande. Men vi känner likadant när vi är glada över någonting och vill dela det med den personen, då detta bara skulle öka vår - och hans eller hennes - glädje.

Vi vill känna att vi tillsammans med vår partner kan ta av oss varje social mask, varje ytlighet, för att vara oss själva. Detta händer när vi känner att någon förstår oss på djupet och när den andra personen känner vår själ så pass bra, att den också älskar våra fel och brister - och vice versa.

Inför helheten och djupet av ett kärleksförhållande som är äkta, är den estetiska aspekten absolut irrelevant. Detta även för att den sanna kärlek alltid är underbar i den förälskades ögon.

Tags: MärkligtKärlek
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack