4 tankeställare för de som tenderar att alltid låta andra vänta för mycket - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
4 tankeställare för de som tenderar…
Man bör aldrig ångra att man har älskat intensivt, även när relationen sedan inte har fungerat Att gå ut utan barnen en gång i veckan kan vara hälsosamt för båda föräldrarna

4 tankeställare för de som tenderar att alltid låta andra vänta för mycket

Av sofia
1.119
Advertisement

Det sägs - och erfarenheten bekräftar det - att det att ge till andra fyller en med glädje mer än när man tar emot. Det är dock nödvändigt att understryka att en handlig av detta slag bör göras utan att man förväntar sig att få något i utbyte, för att den ska kunna ge den fördelaktiga effekten, eller åtminstone inte medföra något framtida missnöje.

Det är faktiskt klokt att alltid agera utan att förvänta sig något i gengäld, inte så mycket för att vi inte får det (det skulle vara för cyniskt att säga så) utan snarare av dessa fyra mycket goda skäl som vi nu kommer att räkna upp.

  • 1. Förvänta dig inget. Om du agerar i hopp om att någon kommer att ge dig ett erkännande för dina insatser och ditt värde, har du helt fel. Det du gör är speciellt enbart av det faktum att det är du som gör det. Det är du själv som bör känna igen ditt eget värde. Älska och uppskatta dig själv, på så sätt undviker du att slösa din tid och gör dig själv lycklig.
  • 2. Det finns inga idealiska situationer eller människor. Det är onödigt att sträva efter perfektion, av den enkla anledningen att den inte existerar. Alla har bra egenskaper men också defekter, olika kapacitet, potential och även gränser. Ju tidigare du accepterar denna verklighet, desto snabbare kommer du att undkomma framtida besvikelser, både dina och andras.
image: maxpixel
  • 3. Alla är inte som du. Att säga att alla är olika är en självklarhet, men i verkligheten förväntar vi oss ofta av andra samma beteende som vi själva skulle ha i samma situationer. Resultatet är att andra inte alltid fungerar som vi tror ​​och det gör oss missnöjda och frustrerade. Därför är det viktigt att acceptera mångfald, med alla dess konsekvenser.
  • 4. Leta inte efter någon att skylla på. När något inte går som vi förväntat oss kan den första reaktionen vara att leta efter orsaken eller efter någon att skylla på. På så sätt tar vi automatiskt på oss offerrollen, helt enkelt för att det är bekvämare för oss och tillåter oss att inte behöva göra någonting för att kompensera för det. I stället är det bra att sluta söka efter en skyldig och ett offer och istället tänka på vad vi kan göra för att åtgärda situationen.
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack