En person som alltid rättar andras grammatiska fel är en otrevlig person, detta bekräftar en studie - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
En person som alltid rättar andras…
Dessa är de 6 kroppsdelarna där stress ansamlas mest och här kommer några användbara tips för att göra dig av med den Ju äldre du blir, desto färre vänner har du. Det är inget fel med det, här är förklaringen

En person som alltid rättar andras grammatiska fel är en otrevlig person, detta bekräftar en studie

3.659
Advertisement

Vi lever i en tidsålder där man skriver mycket mer jämfört med för tio år sedan när talet överskred skriften. Idag använder vi istället knappsatsen för att skicka meddelanden eller för att interagera på sociala nätverk. Resultatet? Att många fel i grammatiken som kunde döljas i det talade språket dyker upp.

Det finns två olika sorters människor i världen: de som framför ett grammatiskt fel mår dåligt och inte klarar av att dölja det och sedan de som istället inte lägger särskilt stor vikt vid det och inte bildar förutfattade meningar om personen som begått språkfelet. Vetenskapen har genom en studie kommit fram till att de som inte kan undvika att rätta en annan människa som skriver fel är en otrevlig person.

image: pixabay.com

83 volontärer deltog i experimentet som genomfördes av Michigans universitet och de fick alla i uppgift att läsa ett antal svar som kommit via mail på en annons som var skriven av en person som sökte efter en inneboende.

Volontärerna ombads skriva upp eventulla fel i grammatiken som de funnit och vilken känslomässig reaktion de fick när de såg felet. I mailet fannns det flera olika typiska engelska språkfel som är lika vanliga som att till exempel skriva medans istället för medan på svenska. Sedan fick deltagarna fylla i ett frågeformulär angående sin personlighet som skulle vara till hjälp för forskarna för att hitta en länk mellan personlighet och reaktion på felet.

Slutligen kom forskarna fram till att de som stördes mest av de grammatiska felen var de som var mer introverta, otillgängliga gentemot andra och alltid redo att döma. De mer utåtriktade deltagarna angav att de inte störts särskilt mycket av språkfelen.

Med andra ord framgick det av studien att de som rättar andras grammatiska fel tenderar att inte vara så trevliga personer... eller till och med otrevliga för att inte använda en eufemism.

Håller du med och framförallt hur hanterar du själv andras grammatiska fel?

Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack