Lyckan kommer inte från de materiella ting du köper utan från det du upplever i livet - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Lyckan kommer inte från de materiella…
Den här pojken tröstar sin lillasyster på ett sätt som ingen förälder hade kunnat göra Det första djuret du lyckas urskilja på bilden säger något om din personlighet. Vilket djur fångar din uppmärksamhet först?

Lyckan kommer inte från de materiella ting du köper utan från det du upplever i livet

533
Advertisement

Att känna sig tillfreds och nöjd i dagens samhälle blir allt svårare och många gånger tror vi oss kunna må bättre om vi omger oss med materiella ting. Faktum är att vi vet att känslan av inre frid som ett köp av ett nytt videospel eller ett par skor kan ge oss är ganska kortvarig. Vi upplever den där känslan precis när vi tar med oss föremålet hem från affären, sedan tar den slut det och vi känner genast behovet av att få uppleva den där känslan av välmående igen med hjälp av något annat. Resor och upplevelser i allmänhet har förmågan att tillfredsställa oss på ett djupare sätt.

image: pxhere.com

När vi bestämmer oss för vad vi ska göra under semestern, faller våra val ofta på platser där vi kan tillfredsställa våra personliga behov, omgivna av alla bekvämligheter som vi tror oss behöva (och som även är väldigt dyra). Man bör istället fokusera på känslomässiga upplevelser, som säkert förblir inristade i vårt minne och som garanterat kan ge oss det vi behöver allra mest, nämligen inre tillfredsställelse.

image: pixnio.com

Ur denna synvinkel är en naturupplevelse det bästa valet av semester, långt borta från stadens kaos. Dessutom är de också ganska billiga. Att vandra i skogen, cykla på gröna ängar, simma i sjön eller i havets klara vatten är alla aktiviteter som inte behöver förbokas eller köpas, är tillgängliga för alla och kostar nästan ingenting (såvida du inte vill göra allt detta på de mest exklusiva platserna i världen).

Dessutom är de erfarenheter som kan ge unika känslor som inte går att uppleva i andra sammanhang. Att iaktta naturen är en typ av aktivitet som vi tyvärr delvis har glömt bort och som vi kanske också utövar för lite på grund av att vårt vardagliga liv hindrar oss från att göra det. Det är därför bra om vi åtminstone på semestern stannar upp ett ögonblick och ser oss omkring. Naturen ger oss landskap som är så otroligt vackra och som vi inte skulle kunna klara oss utan.

Advertisement
image: pxhere.com

Att få uppleva erfarenheter av detta slag tillåter oss att sedan minnas dessa känslor i flera år framöver. Det är just enkelheten som gör oss riktigt lyckliga, glada över oss själva och över världen, inte det faktum att vi spenderar en massa pengar på materiella ting som vi skapar artificiella band till.

 

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack