Hinduernas 7 steg för att göra lyckan till livets pelare - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Hinduernas 7 steg för att göra lyckan…
20 roliga bilder på djur som kämpar för att klara sommarvärmen Modersinstinkten är starkare än allt annat, här är 15 av de mest bestämda mammorna i världen

Hinduernas 7 steg för att göra lyckan till livets pelare

1.153
Advertisement

En av hinduernas legender talar om en lycklig man, den enda i sin by. De andra invånarna var mycket rika, men ingen kunde säga sig vara lycklig som han. Ryktet spreds att mannen hade en kista där han förvarade alla hemligheter för att vara lyckligt. Många förmögna människor begav sig till honom med höga summor för att övertala honom att ge dem sin kista och många kvinnor försökte förföra honom för att stjäla den, men mannen gav aldrig efter för några frestelser.

En dag kom ett barn till honom och bad honom att avslöja hur man blir lycklig. Inför barnets oskuld gav mannen vika och förklarade för barnet att lyckan är som en trappa, varje trappsteg är något som man måste förstå för att kunna gå vidare till nästa steg och därmed bli lycklig. Här kommer alla de 7 stegen som leder till lycka.

  1. Gör dig av med avund. Om du ständigt tittar på det som andra gör och har i livet kommer ditt öde att vara missnöje och frustration. Koncentrera dig på ditt eget liv för du har ändå ingen rätt att döma andras. Du kan omöjligtvis veta vilka uppoffringar som har krävts för att uppnå ett visst mål.
  2. Hys inte agg. Att hysa agg mot någon kommer att hålla dig fast i det förflutna medan allt annat går framåt. Det händer alla att bli sårade av andra men att låta den smärtan förvandlas till ilska är inte ett sätt att bli lycklig igen. Törsten efter hämnd kommer inte att få bitterheten att försvinna.
  3. Se till att tycka om dig själv. Jakten på lycka måste komma inifrån. Att tycka om andra kan man bara göra om man älskar sig själv. Värdera din egen existens högt, ta hand om dig själv och gör dig av med sådant som får dig att må dåligt.
image: pixabay.com

4. Från ord till handling, nu! Att låta tankar förbli tankar utan att förverliga dem kommer endast att stjäla energi och få dig att förlora tillit till dig själv. Skjut inte upp saker, tänk inte att det är omöjligt utan försök och fösök igen tills du lyckas. Bara det faktum att du försökt kommer att ge dig lycka.

5. Ta inte sådant som inte är ditt. Enligt hinduernas tradition får stöld, även om den görs för en god sak, allvarliga följder. Straffet för de som stjäl är att förlora något av värde och det kan röra sig både om materiella ting och om någon vi bryr oss om.

6. Behandla ingen illa. Djur, personer och växter har alla samma rättigheter och ingen ska behandlas illa.

7. Var tacksam för varje dag du får. Livet är en gåva men bör inte tas för givet. Varje dag du får leva bör firas. De sätten vi visar tacksamhet på kan variera, ett av dessa är att säga tack varje gång det behövs även i de situartioner där vi förlorat vanan att göra det.

Advertisement
image: pixabay.com
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack