Läraren tvingar sina elever att låsa in sina smartphones och sätter en trend bland sina kollegor - TittaPaVideon.se
x
Läraren tvingar sina elever att låsa…
Den lilla tjejen lyckas inte ha sönder plankan, tillslut hittar hon en lösning som ingen kommer att glömma Mammor har större chans att föra vidare gener som påverkar barnens intelligens enligt en studie

Läraren tvingar sina elever att låsa in sina smartphones och sätter en trend bland sina kollegor

09 Oktober 2018 • Av sofia
1.758
Advertisement

De metoder som används för att lära ut i skolorna ändras snabbt då man måste räkna med snabba förändringar som sker från generation till generation. Dagens ungdomar är födda i smartphonens tidsperiod och för dem är det väldigt svårt att skiljas från dem. De har vuxit upp med en mobil och den är ett centralt redskap i deras vardag.

Att de är så fästa vid dem kan verka frustrerande för vuxna människor som arbetar med ungdomar, framförallt för lärare som ofta blir tvugna att avbryta en lektion för att det ringer i någons telefon.

Michael Lee är en fotolärare. Under skolåret 2017 märkte han ett annorlunda beteende bland sina elever. De kom in i klassrummen tidigare och gjorde sina läxor mycket snabbare än de elever han haft på sina kurser under tidigare år. 

Läraren förstod först senare vad detta ovanliga intresse kom ifrån, i verkligheten var ungdomarna inte mer involverade i arbetet, men de gjorde det för att kunna avsluta lektionen snabbare och som en följd få extra tid att tillbringa på sociala medier.

Läraren kände sig bedragen, men samtidigt fattade han ett avgörande beslut: "Mitt mål är att förse dessa ungdomar med något som de kan bli intresserade av och detta är mycket svårt när det varje sekund kommer ett pip någonstans ifrån som fångar uppmärksamheten. 

Så läraren började fundera ut olika lösningar, men till slut bestämde han sig för att införskaffa ett speciellt skåp för smartphones från Amazon.

Varje elev har ett skåp med ett nummer och vid början av varje lektion ombeds de att lägga in sin telefon i skåpet som har en laddningsstation på varje plan.

Michael Lee har märkt att situationen har förbättrats på väldigt kort tid och det är därför många andra lärare har tagit efter hans system. Ungdomarna verkar inte kunna vara utan sina telefoner och bara tanken på det ger dem panik. Att ge dem ett värdigt alternativ till skärmen kan dock få dem att visa intresse och till och med glömma bort sina telefoner.

Det är just på detta som lärare måste jobba på idag. Det traditionella innehållet i skolan är idag inte tillräckligt intressant för dagens ungdom som har allt tillgängligt genom att bara röra tummen över en skärm. Man måste modernisera ämnena och lärarnas metoder för att kunna fortsätta att ge dem värderingar som enbart skolan kan ge dem.

Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack