10 saker som du äntligen slutar göra när du blir vuxen och mogen - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
10 saker som du äntligen slutar göra…
Den magiska stunden då en läkare räddar livet på en katt som fasnat i sjukhusets snurrdörr Vad är det första du ser på bilden? Här är ett psykologiskt test som avslöjar något om din personlighet

10 saker som du äntligen slutar göra när du blir vuxen och mogen

1.368
Advertisement

Som barn föreställer vi oss det vuxna livet som en tid där vi äntligen får göra allt det som vi vill utan att ta hänsyn till någon, en rosig framtid. Vi vet mycket väl att det inte är så utan att det vi går igenom varje dag som vuxna är mycket annorlunda. Man går igenom sorgsna och smärtsamma saker som man aldrig hade kunnat drömma om, stress och ångest blir vardag. Man måste verkligen kämpa för att förtjäna korta stunder av lugn.

Det finns ett enda sätt för att överleva denna existens som vuxen som efter allt inte alls är som vi hade tänkt oss: att sluta bry sig. Sålla bort allt det som inte behövs och som hindrar oss på våran väg. Det här är 10 saker som du lugnt kan vara utan när du blir vuxen och lever i vuxenvärlden, med andra ord när du mognar som människa.

10 saker som du inte längre kommer att bry dig om när du mognar

image: maxpixel.net
  1. ANDRA MÄNNISKORS ÅSIKT: om du tar för mycket hänsyn till det som andra tycker kommer du att leva det liv som andra vill ha och inte det du själv vill. Folk kommer ALLTID att döma dig även om du följer deras råd. Kom ihåg det.
  2. ATT HA EN PERFEKT KROPP: en kropp som är perfekt, attraktiv och oemotståndlig är en lögn. Den existerar inte och om den gör det är den inte naturlig. Sätt som mål att trivas bättre i dig själv och att ha en bättre hälsa, inte att vara det som andra tycker om. Haka inte upp dig på de defekter som du inte kan förändra, acceptera dem, älska dem och uppskatta dem istället då de gör dig unik.
  3. SKVALLER: i vuxenlivet finns det annat att tänka på. Skvaller är omotiverat hat som inte leder någon vart. Låt andra leva det liv de vill leva, inte ens du har en instruktionsbok på hur man lever.
  4. MISSLYCKANDEN: de kan vara svåra att acceptera men är en del av att växa. Att haka upp sig på att saker och ting inte gått som man ville hjälper ingenting till. Skjut bort rädslan och försök igen och håll ögonen på ditt mål. Ett misslyckande är alltid en bra läxa i livet som lär dig något om dig själv och hur världen fungerar.
  5. DE OBBLIGATORISKA FREDAGS KVÄLLARNA: vem har sagt att man måste festa på fredagar? Du ska inte skämmas över att du inte har lust att gå ut en fredag och röja till varje pris. Att vara vuxen innebär att inte följa regler som faktiskt inte står skrivna någonstans utan att acceptera sitt humör och lugnt följa det.
  6. ANDRA MÄNNISKORS SAKER: när du mognar kommer du absolut inte att bry dig om vad andra har och vad du inte har. Det är inte säkert att gräset alltid är grönare på andra sidan, det beror på hur man ser på det. Ta hand om dina ägodelar och uppskatta det du har.
image: pixabay.com

7. TANKARNA "VAD SKULLE HÄNDA OM...": framtiden är en sluten dörr. Slösa inte all din energi på att försöka förutse det som är oförutsägbart. Gör istället allt du kan i nuet för att se till att framtiden tar den form du vill att den ska ta.

8. ATT ÅNGRA SAKER: lär dig att acceptera det du har gjort och det du inte har gjort. Det var du som fattade besluten och nu får du ta ansvar för konsekvenserna. Det förflutna är bakom dig, det enda du kan göra är att ta lärdom av det och agera på ett annat sätt i nuet och i framtiden.

9. ATT ALLTID VARA GOD: nej, alla förtjänar inte din godhet och det står inte skrivet någonstans att dessa personer måste vara en del i ditt liv. Hur mycket du än anstränger dig kan du aldrig göra alla människor i världen nöjda. Du slösar på din tid.

10. HÄMND: att hämnas kommer aldrig att ge dig det du förlorat åter. Utöver det kommer det inte att ge dig den tillfredställelse som du förväntar dig. Slutligen kommer du bara att känna dig barnslig för att du skadat en annan människa och för att ha sjunkit till den personens nivå.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack