6 saker som dagens föräldrar borde göra oftare - TittaPaVideon.se
x
6 saker som dagens föräldrar borde…
10 användbara och billiga idéer för att förbättra ditt hus med hjälp av lastpallar Säkerhetsexperterna råder oss till att slå in bilnycklarna i aluminium för att undvika eventuella stölder

6 saker som dagens föräldrar borde göra oftare

03 Oktober 2018 • Av sofia
2.000
Advertisement

Det finns ingen manual med regler som föräldrar bör följa, varje situation är för sig och varje barn kräver en egen uppfostran precis som varje förälder kommer att överföra de värderingar som den anser vara lämpliga. Även om man alltid bör ha säregenheten av fallet i åtanke så finns det några aspekter som varje förälder bör överväga. Att vara mamma eller pappa medför att man utvecklar en viss instinkt att beskydda sitt barn som skulle kunna leda till ett ofördelaktigt beteende.

Här är 6 saker som varje vuxen borde göra mer

image: maxpixel.net
  1. Prioritera vardagliga aktiviteter utomhus och vänj era barn vid gröna områden och utomhusluft så mycket som möjligt så att lek i naturen blir en vardaglig syssla. Man behöver inte organisera stora äventyr varje gång, det är även stimulerande för ett barns sinne att iaktta en insekt som rör sig i gräset.
  2. Inte bara det fina vädret: låt inte era barn ärva tanken att regn, kyla eller vind är något dåligt och skadligt. Ta vädret för det som det är och försök hitta spännande och posititva sidor till alla klimat. Inget allvarligt kommer att ske om erat barn råkor få någon regndroppe på sig eller smutsa ner sig med lite lera.
  3.  Skapa skärmfria utrymmen i hemmet eller stunder då det är förbjudet att använda smartphones och tablets: för att avvänja barnen vid skärmar och för att förebygga att det blir en vana bör ni börja kontrollera eran egen användning av mobilen.
  4. Var föräldrar som respekterar naturen för att ha barn som respekterar naturen: gör det till en av era principer att minska, återvinna och återanvända så mycket som möjligt och envolvera erat barn i denna process.
  5. Vägra falla för "kulturen" att vara rädd för utomhuslek mer än nödvändigt: att leka utomhus behöver inte nödvändigtvis vara en aktivitet som kräver mer uppmärksamhet än att leka inne. Farorna är olika i båda situationer. Att göda rädslan för att leka ute kommer inte göra annat än att skapa osäkerhet både i er själva och i barnen.
  6. Gör uppväxten till något enkelt: att fylla barnens dagar med organiserade lekar och sport skulle kunna göra mer skada än nytta.
Tags: BarnGuidePsykologi
Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack