6 biverkningar man kan få om man dricker citronvatten för ofta - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
6 biverkningar man kan få om man dricker…
15 bilder som visar oss att utan mamma skulle denna värld inte vara en välkomnande plats Eftersom hon trodde att hennes matte var i fara försöker den här gulliga newfoundlandhunden rädda henne genom att dra i tröjan

6 biverkningar man kan få om man dricker citronvatten för ofta

Av Linda Solari
3.368
Advertisement

Att dricka ett glas ljummet citronvatten på morgonen, före frukost, är en vana som många har, inklusive många kändisar: vissa säger att du går ner i vikt, att det väcker metabolismen. Visst dåligt kan inte göra, och det kan verkligen vara ett trevligt och uppfriskande sätt att dricka det första glaset med dagens vatten.

Men finns det verkligen inga kontraindikationer i glaset med vatten och citron? Det finns några, och som vanligt visas de när man överdriver kvantiteterna.

Vatten och citron är bra, men uppmärksamma kvantiteterna.

image: pixabay.com

Här är vad vatten och citron kan göra när man dricker det för ofta:

  • Det skadar tänderna: Eftersom citronsaften är mycket sur kan det på lång sikt korrodera tandemaljen. När detta händer, tänderna blir gula och grova när tungan passeras över.
  • Ändrar magen: Om du överstiger mängden citron i vattnet kan magen påverkas. Läkare varnar för att citronsaft kan förvärra statusen för befintliga sår och kan inleda det så kallade gastroesofageal reflux syndromet: symptomen är halsbränna, huvudvärk och illamående.
  • Orsakar karies: Detta gäller särskilt för dem som vanligtvis sätter glaset med vatten och citron eller som dricker koncentrerad juice istället för färskpressad juice. På lång sikt kan mängden upplöst socker leda till utveckling av tandförfall i tänderna.
  • Försvårande afir: Dricksvatten och citron i närvaro av munsår innebär kraftigt försening av sårläkning. Syrans surhet reagerar faktiskt irritationen av slemhinnorna.
  • Skal citroner kan vara förorenad: om du inte har vana att välja organiska citroner, kan vanan med dricksvatten och citron på morgonen förlora någon hälsosam aspekt. En studie visade att på 70% av icke-organiska citroner finns det flera skadliga bakterier för människor, inklusive E. coli som orsakar kräkningar och diarré. Ett sätt att begränsa skadorna är att klämma citronen och fördjupa den inte i vattnet.
  • Främjar migrän: citron faller i kategorin av de livsmedel som på något sätt kan främja utseendet på migrän. Vissa studier har visat samband mellan huvudvärk och citrusfrukter.

Som vanligt är lagom bäst: du får aldrig överdriva kvantiteterna!

Tags: MatPraktiskaHälsa
Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack