2018 är ett speciellt år för fallande stjärnor: frånvaron av månen kommer att ge oss en sällsynt show

Linda Solari

12 Augusti 2018

2018 är ett speciellt år för fallande stjärnor: frånvaron av månen kommer att ge oss en sällsynt show
Advertisement

Varje år väntar ett fast möte i augusti, vilket gör romantikerna och vetenskapslärarna speciellt drömma. Vi talar uppenbarligen om fallande stjärnor, vilket traditionellt händer den 10 augusti St Lawrence Night uppe...

År 2018 kommer att vara särskilt tillfredsställande i fråga med tanke på överflöd av stjärnfall: tack vare månen i dagarna nära 10 augusti kommer inte lysa så starkt, och kommer inte att störa visionen av stjärnorna med sitt ljus.

Advertisement

60-100 stjärnfall varje timme.

60-100 stjärnfall varje timme.

khlongwangchao/Depositphotos

Från några år är fenomenet stjärnfall mycket rikligare än tidigare: de dagar då du kan se från 10 till 12 augusti, och i år kommer du att ha toppen av sin fenomen den 12.

I år i undantagsfall, bara för dessa dagar kommer det att finnas en måne med mycket lite ljus som inte kommer att störa fenomenet av fallande stjärnor: nödvändiga för att se dem i själva verket är det en mörk tillstånd. Många människor går dit på naturliga ställen, långt från stadens ljus.

En mycket sällsynt tillfällighet att månen är svagt upplyst i dagarna av fallande stjärnor, vilket ger oss hopp om en unik show.

Vad är fallande stjärnor?

Vad är fallande stjärnor?

pixabay.com

I själva verket är det vad vi kallar fallande stjärnor inte stjärnor, men meteorer. I ännu enklare termer är de skräp kvar av Swift-Tuttle-kometen. Varje år - från 17 juli - 24 augusti - vår planet tanke på det utrymme område där du bygger upp dessa detriter in vår atmosfär med hastigheter på 210.000 km / t, bränna, skapa spektakulära med 'fenomenet stjärnfall'.

Advertisement

pixabay.com

I år kommer det att ligga mellan 60 och 100 per timme, vilket innebär mer än en fallande stjärna per minut. Vi saknar inte möjligheten att bevittna en show gjord ännu mer unik genom att Månens ljus saknas!

Nu kan du ha några önskningar på lager när du ser de fallande stjärnor!

Advertisement