En ovanlig albino påfågel gör sig redo att öppna sin svans, föreställningen den bjuder på är minst sagt otrolig

sofia

03 Augusti 2018

En ovanlig albino påfågel gör sig redo att öppna sin svans, föreställningen den bjuder på är minst sagt otrolig
Advertisement

Som en symbol för elegans och prakt har påfågeln fascinerat människan i alla tider och fängslat dem med sina starka färger och sitt kungliga sätt att skrida fram. Hanarna i denna art har en speciell svans som de öppnar i all sin prakt för att locka till sig honor eller för att visa sig stora inför sina rivaler.

Fjädrarnas färg kommer inte bara från pigment utan även från en strukturell funktion, varendaste fjäder är uppbyggd på ett sätt som påverkar ljusets brytning och skapar en lysande och skimrande effekt.

I det här fallet vill vi dock koncentrera oss på en annan variant av den färgglada påfågeln vi alla känner till, det rör sig om ett mer ovanligt exemplar som dock är minst lika spektakulärt, den vita påfågeln.

Advertisement

Eric Kilby/Wikimedia

Den vita påfågeln är indentisk med sin färgade släkting förutom att den helt saknar pigment i sina fjädrar. Den här egenskapen ger den ett änglalikt utseende, skir som att den var en drömvarelse.

Den vita färgen är typisk för albino påfåglar som kännetecknas av den totala avsaknaden av melanin, det finns dock även vita påfåglar som inte är albino, man skiljer på dem genom ögonfärgen. På albino är de rosa, på icke-albino är ögonen mörka.

Men nu får det räcka med förklaringar, njut av den här spektakulära videon som visar en vit påfågels svans, den är verkligen värd att se!

Advertisement