Bandet mellan kusiner är jätte viktigt! Här kommer 3 skäl till varför - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Bandet mellan kusiner är jätte viktigt!…
En kvinna hittar en herrelös hund med valpar, strax efter upptäcker hon att det ibland dem gömmer sig en nyfödd bebis Underbara

Bandet mellan kusiner är jätte viktigt! Här kommer 3 skäl till varför

9.015
Advertisement

När det kommer en ny bror eller syster i familjen ändras balansen och man måste lära sig att leva två stycken där man tidigare var ensam. Bortsett från motsättningarna i början så kommer relationen med syskonet visa sig vara grundläggande för solcialisering och för att utveckla en god lyssningsförmåga.

Det finns dock en annan familjerelation som ofta undervärderas jämfört med syskonrelationer, vi talar om förhållandet  kusiner emellan.Vi ger er här 3 skäl till varför ni bör låta era barn leka med sina kusiner redan från barndomen.

1. De är dina barns första vänner.

image: pxhere

Som vi sa så är kusiner mindre nära än bröder och systrar och om ni låter dem få umgås sedan barndomen kommer de att bli era barns första "vänner". Med vänner menar vi en jämnårig som de inte bor ihop med och som har en annan uppfostran och andra livserfarenheter.

2. De är fortfarande "familj".

Trots det är de fortfarande en del av familjen. Vänskapen mellan kusiner kan ena många familjer som idag tenderar att stänga in sig mer och mer i mindre och mindre grupper och som inte längre kan leva i större sällskap. Med andra ord där ni skulle kunna förlora bandet med era bröder och systrar så kommer det att vara era barn som är kusiner att hålla er samman!

Advertisement

3. En relation som håller livet ut.

image: Pixabay

I och med att det rör sig om en familjerelation så är det mindre chans att en kusin försvinner helt ur våra liv. På samma sätt som det är viktigt att lära känna och bli vän med våra kusiner under våran barndom så är det också väldigt utvecklande att fortsätta umgås med dem under våran uppväxt. De är personer som sett oss växa upp men utan den där närheten syskon har som ibland kväver oss. En roll som ger en alldeles speciell synvinkel....som är oersättlig!

Sammanfattningsvis, kom ihåg att familjeband är viktiga och att det aldrig är för sent att återuppta dem. Så lyft på luren och planera in en härlig middag med era kusiner...den där filmen ni ville se på tv kan vänta!

Tags: BarnFamiljPsykologi
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack