10 hushållssysslor som era barn kan göra på egen hand - TittaPaVideon.se
x
10 hushållssysslor som era barn kan…
16 genialiska trick för vardagen som kommer att få er att säga En kvinna räddar en katt från soporna och upptäcker sedan att det rör sig om ett mycket ovanligt exemplar av skölpaddsfärgad hankatt

10 hushållssysslor som era barn kan göra på egen hand

31 Juli 2018 • Av sofia
4.080
Advertisement

Det är viktigt att lära barnen att hjälpa till hemma även när de är små. Inte bara för att det kan avlasta oss eller för att de lär sig att göra saker som de kan ha nytta av resten av livet, men framförallt för att de lär dem en viktig sak i livet: Att ta ansvar.

Vi har listat 10 hushållssysslor som de kan göra och delat upp dem baserat på hurpass mycket de behöver övervakas, de som mer eller mindre kan göras på egen hand, de som ni bör hålla ett öga på och de som ni bör göra tillsammans.

1. Göra själv

  1. Bädda sängen - I början får ni lära dem hur man gör men med tiden får det bli en vana som de bör göra varje morgon innan de går till skolan.
  2. Hänga upp badrock och handdukar på plats - Det är inte direkt en hushållssyssla, men alla som har barn vet att de tenderar att slänga dem huller om buller. Att hänga dem på plats bör bli en vana.
  3. Damma - Den enklaste hushållssysslan som inte kräver några kemiska preparat. Det räcker med en trasa och lite god vilja.
  4. Duka av - Precis som med handdukarna bör det bli en vana för era barn att ta med tallrikarna in i köket när de ätit färdigt.
  5. Rena och smutsiga kläder - Nej, stolen är inte en klädhängare eller en smutskorg. Redan som små bör de lära sig att sortera tvätt och att lägga smutsiga kläder i tvättkorgen.

2. Med viss övervakan från eran sida

image: VSPYCC/Flickr

6. Diska - Efter att ha dukat av är det bra om era barn lär sig att tallrikarna inte tvättar sig själva. Var aktsam med starka diskmedel och lär dem att använda handskar.

7. Ta hand om husdjur - Om ni har katt eller hund bör barnen få lära sig att de inte är leksaker. Lär dem att mata djuren och att byta sand i kattlådan.

8. Vattna blommorna - Barn älskar vatten och ni kan lätt envolvera dem i den här aktiviteten, just därför bör ni dock hålla ett öga på dem så att de inte överdriver med vattnet.

Advertisement

3. Att göra tillsammans

image: Pixabay

9. Laga mat - Det är en rolig aktivitet som de kan fortsätta att utveckla resten av livet. Självklart måste ni konstant stå vid deras sida när de är små, både för att lära dem hur man gör och för att försäkra er om att de inte gör sig illa.

10. Tvätta bilen - En annan uppgift som kan bli en rolig lek med en massa vatten och en massa tvål. Håll er i närheten dock för att kontrollera att de inte repar bilen av misstag eller överdriver med tvålen.

Tags: BarnPraktiskaFamilj
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack