5 felaktiga inställningar som hindrar dig från att bli framgångsrik - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
5 felaktiga inställningar som hindrar…
Danstävling bland poliskårerna. Koreografin till Bruno Mars låt är perfekt och videon blir viral Hunden känner igen mattes panikattack och hans reaktion är bland det sötaste ni kommer att se idag

5 felaktiga inställningar som hindrar dig från att bli framgångsrik

812
Advertisement

En vis man sa:"Ge aldrig någon annan skulden i livet. Goda människor ger dig lycka och elaka människor ger dig erfarenhet. De värsta människorna ger dig en lektion. De bästa människorna ger dig minnen." Nyckeln till lycka befinner sig först och främst inom oss själva i den inställningen vi väljer att ha som sedan avgör våran framgång. Det är alltså inte mängden saker vi äger som leder oss till framgång utan den rikedom vi har i hjärtat och i sinnet det så kallade "skapa överflöd" tänkandet. Låt oss därför frigöra oss från 5 felaktiga mentala inställningar som håller oss borta från äkta framgång.

1. Att nöja sig

Det handlar om benägenheten att välja den enklaste vägen bara för att undvika risker och klara sig. Efter allt, vem nöjde sig inte med ett "godkänt" i skolan. När du dock nöjer dig med allt du gör agerar du i verkliga fall för att undvika rädslan att inte lyckas och varken ditt sinne eller din själ berikas av nya erfarenheter. Doktor Greenberg bekräftar att när man hela tiden bara nöjer sig leder detta till en impulsiv beslutsamhet på kort sikt som ökar svårigheterna på lång sikt. För att övervinna den är hennes råd: att alltid vara tacksam för det man har, att inte jämföra sig med andra, hålla tvångstankar på avstånd, förebygga situationer bättre och att inte vara girig

2. Känslan av att vara värdelös

image: pixabay

Känslan av att vara värdelös kan komma i olika former, exempelvis som att inte känna sig attraktiv, intelligent, ha en bra hälsa eller annat. Det är nödvändigt att påminna sig sjäkv om att man är unik och av omätbart värde framförallt för de som tar hand om oss. Doktor Beck är känd som fadern av modern kognitiv terapi och varnar för denna känsla av att vara värdelös och ger oss 3 redskap för att övervinna den: övervaka den självkritiska tanken om dig själv, skriva upp dessa tankar om de kommer vart 10:e -15:e minut varje dag och när ni fått ord på dem - att bemöta dem.

Advertisement

3. Döma och beskylla andra

image: pixabay

I ett samhälle som sätter högre värde på status och att lyckas materiellt istället för moraliskt och hederligt, så är att döma och beskylla någon annan en form av dold negativitet för att känna oss bättre själva. Det är dock endast ett sätt att skapa negativa tankar gentemot andra och oss själva. Vilken person som än passerar i vårt liv gör det av en anledning (även om ingen av er kan vara medveten om detta). Därför bör du le och hälsa varje gång du är på väg att döma någon annan och du kommer genast att få något tillbaka.

4. Dåliga vanor

Dåliga vanor gör oss nöjda för stunden, men de gör oss svaga då de får oss att bli "närsynta" och impulsiva på samma sätt som när man bara"nöjer sig". För att överge en dålig vana bör man byta ut den mot en bra som verkligen gör oss lyckliga och som bättre speglar den postitva bild vi har, eller skulle vilja ha, av oss själva.

5. Låsta känslor

image: pixabay

Dessa känslor som är låsta i vårt undermedvetna är skadliga då de är svåra att strunta i och de påverkar oss utan att vi märker det. Det finns dock flera sätt att uttrycka dem på ett positivt sätt, bland annat EFT (Emotional Freedom Technique) en förmodligen effektiv metod för att behandla olika typer av känslomässiga trauman. I en berömd akademisk studie gjord av kliniska psykologer påvisades positiva resultat från den här behandlingen på patienter som led av posttraumatisk stress. 

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack