Denna japanska kost eliminerar extra kilon och garanterar rätt energi för att möta dagen - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Denna japanska kost eliminerar extra…
17 skapelser av blommor att sätta vid ingången till huset för att välkomna gästerna på det trevligaste sättet 18

Denna japanska kost eliminerar extra kilon och garanterar rätt energi för att möta dagen

1.764
Advertisement

De som känner till dieter vet det finns så många teorier, former och färger, åsikter och berättelser om framgångar och misslyckanden. Ordet 'diet' får oss att tänka på något restriktiv, svårt och 'smärtsamma': där vi måste ha en hel del viljestyrka för att gå ner i vikt. Många dieter tar bort viss typ av mat ur programmet, vilket gör att kosten blir en verklig plåga.

Det finns en diet som kallas 'den japanska' som inte gör något av detta: dess principer är mycket måttlig och fokuserar främst på frukost, som anses vara den viktigaste måltiden på dagen.

En banan måste ätas vid frukost tillsammans med andra livsmedel som spannmål, yoghurt eller kex.

image: pixabay.com

Frukost är dagens viktigaste måltid: många människor känner sig trötta redan de tidiga timmarna på dagen, för att de inte äter frukost eller äter felaktiga saker. Banan, som äts rå, inte kokt, eller fryst eller puddingar, ger rätt energi till kroppen för att balansera energi och känslan av hunger.

Den japanska kosten förbjuder inte någon mat, endast portionerna ska vara lagom: vid lunch och middag är det bättre att äta ris.

image: maxpixel.net
Advertisement

Endast mejeriprodukter eller produkter av animaliskt ursprung bör undvikas. Mjölk är bättre om man ersätter den med mandel eller soja.

Den japanska kosten kan enkelt nå målen med avseende på kroppsvikt, om den kombineras med motion. Också till skillnad från många av dieter, visar det sig att vara måttlighet som är viktigast, så att de som följer den inte utvecklar ångest och stress för livsmedel de inte får äta.

Slutligen något mycket viktigt när det gäller kost, undviker programmet det så kallade 'rebound', det vill säga att man lägger på sig kilo efter en inledande period av viktminskning: detta beror på att den japanska dieten inte är en riktig diet utan mer en livsstil att följa hela livet.

Tags: MatHälsa
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack