En blind man reduceras till tårar när INGEN ger honom platsen för handikappade - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
En blind man reduceras till tårar när…
En mamma överraskar sin son knäböjande i snabbköpet: hans gest berör en hel nation 20 bilder som visar att vissa hundar kommer att förbli eviga Peter Pan

En blind man reduceras till tårar när INGEN ger honom platsen för handikappade

Av Linda Solari
1.437
Advertisement

Våra städer är fulla av arkitektoniska hinder, men vi förstår inte hur farliga och förnedrande de är för dem som behöver handskas med dem: en person som förutom att vara handikappad inte kan korsa vägen på ett säkert sätt, gå på en trottoar utan att hamna i ett hål eller resa med kollektivtrafiken utan att känna sig glömd av samhället. Men när människors likgiltighet läggs till strukturella svårigheter, förloras det sista hoppet om att leva i en civiliserad värld

Amit Patel dokumenterar sina äventyr i Londons tunnelbanan på hans Twitter-profil: nästan varje dag upplever han och Kika, hunden som leder honom, surrealistiska situationer.

Amit Patel är från London, och förlorade sin syn för 5 år sedan på grund av keratoconus, en sjukdom som deformerar hornhinnan till blindhet. Den 37-åriga fann sig så att behöva lämna sitt jobb som läkare och ta itu med de arkitektoniska hinder i sin stad, men det som djupt sårade honom, var sina landsmäns beteende.

En regnig dag, en av många i London, var Amit tvungen att ta tunnelbanan: efter alla svårigheter med regnet, skulle han äntligen få sitta på vagnen med reserverade platser för handikappade, och det var nu han fick uppleva något som gjorde honom djupt ledsen.

 

Amit sa till Kika att "leta efter en plats": vanligtvis när någon hör ordet ställer sig den personen upp och erbjuder sin plats, men den här dagen hände ingenting.

Tunnelbanan var full med pendlare och passagerare, det var omöjligt att ingen hade hört kommandot som han hade gett till Kika om att leta efter en plats, men ingen reste sig, inte ens de som satt på platserna för handikappade.

Så, Amit var tvungen att stå i 30 minuter med ryggen fäst vid tågets väggar för att inte ramla: golvet var vått och risken för att halka var stor.

Advertisement

När liknande situationer uppstår, lider Amit mest för Kika: förutom den blinde måste även servicehundar uthärda en djup stressig situation.

"Hon tar hand om mig varje dag, och jag kunde inte göra någonting för henne", skrev Amit: "Det är i dessa fall som du kan se mig gråta."

Den dagen var Kika tvungen att stå bland dussintals människor som ständigt rörde henne. För en hund är det väldigt svårt att hålla sig lugn under dessa förhållanden, speciellt om den aldrig får sluta jobba för sin blinde husse.

Det är inte första gången som Amit fördömer en sådan situation i Londons tunnelbana: förutom de utbredda arkitektoniska barriärerna är människans likgiltighet och själviskhet påtaglig.

Amit har sedan satt fast en kamera på Kikas för att visa alla det som händer: i själva verket bryr sig inte folk om att han är blind och att han åtföljs av en servicehund. "De låtsas att inte se eller inte höra," säger han.

Amit är inte den enda personen som befinner sig i sådana förödmjukande situationer: i ett civiliserat land bör man dock visa omsorg och uppmärksamhet framför allt för de människor som behöver det mest.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack