Vi avslöjar sex av de mest kända trolleritricken

av Linda Solari

26 November 2017

Vi avslöjar sex av de mest kända trolleritricken
Advertisement

Har du också, när du sitter framför TV:n, undrat hur trollkarlen gör när han sågar kvinnan i två delar i "magiska lådan"? Eller hur är det möjligt för en penna att passera genom en sedel utan att dela den i två delar? Idag är vi redo att avslöja dessa och andra trolleritrick.

Här är förklaringen bakom sex magiska trick som har underhållit generationer.

Advertisement

Kvinnan som sågas i två delar"i den magisk låda"

Kvinnan som sågas i två delar"i den magisk låda"

IMeowbot/Wikimedia

Hur kan trollkarlen lyckas såga träkistan som innehåller sin assistent, och separera hennes kropp i två delar? När assistenten kliver in i kistan, går hon bara in i första halvan, samtidigt som från den andra halvan av lådan kommer det ut den andra assistentens ben. Enkelt eller hur?

Advertisement

Sedeln som inte delas i två delar

Sedeln som inte delas i två delar

Cookieater2009/Flickr

Illusionen av det här populära magiska tricket är dolt i blyertspenna, inte i sedeln: trollkarlen hanterar en penna som tidigare delats till hälften, som har satts ihop av trollkaren. På så sätt kan pennan enkelt passera sedeln utan att dela den.

Sväva i luften

Sväva i luften

maxpixel.freegreatpicture.com

I det här fallet är balansen och motståndet hos det funktionella stödet som sträcker sig från under mattan till benen avgörande och passerar genom att man håller i en stolpe. Försök att ta en titt på trollkarlens breda ärm och du märker tricket!

Glaset som försvinner i ingenting

Glaset som försvinner i ingenting

designed by Freepik

Man visar upp ett glas (man kan öva med en burk), ett pappersark och ett bord. Man täcker sedan glaset med pappersarket, trycker det på glaset för att markera kanterna på själva arket och man närmar sig slutet av bordskanten. Håll glaset nära kroppen, med en snabb gest, låt glaset glida till golvet eller på dina ben om du sitter. På pappersarket finns fortfarande kanterna från glaset och tittaren kommer inte märka något. Nu krossar du arket på bordet och glaset ser verkligen ut att vara borta eller att det har förintats.

Om du vill förstå hur det fungerar, kolla här!

Kvinnan som delas i olika delar

Kvinnan som delas i olika delar

RobertCrowther/Youtube

Assistenten, som är smal och har en kropp som är böjlig, måste kunna att varken röra handen eller foten som kommer ut ur lådorna, när man flyttar lådbitarna. Ibland är magi inget mer än en fysisk förmåga, inget mer!

Advertisement

Michael Jacksons personliga trick

Michael Jacksons personliga trick

imgur.com

Michael Jacksons böjning, den i den berömda låten "Smooth Criminal" när han rörde golvet genom att utmana tyngdlagen, kommer du ihåg? Sångarens kropp kunde böja sig i över 45° tack vare speciella skor med klackar som krokades fast med en skuv fästa på golvet. När skorna var låsta, var det lätt att utföra den omöjliga rörelsen. Återigen fysisk förmåga och genial illusionism!

Advertisement