Om du bestämmer dig för att eliminera socker i 10 dagar, här är det fantastiska resultatet

av Linda Solari

22 November 2017

Om du bestämmer dig för att eliminera socker i 10 dagar, här är det fantastiska resultatet
Advertisement

Alla vet att äta för mycket sötsaker är skadligt för hälsan. När vi är på en födelsedagsfest eller framför en god efterrätt i mataffären, är det svårt att inte handla hem, men vi måste tänka på vår hälsa och då ska vi inte äta för mycket socker.

Men vad händer exakt med vår kropp, och särskilt med barnen, när vi gör ett litet offer och bestämmer oss för att inte äta sötsaker i några dagar? Här är resultatet! Detta händer om vi bestämmer oss för att avstå från sockerintag i 10 dagar...

via corriere.it

Advertisement
Pixabay.com/422737

Pixabay.com/422737

En studie utförd av Dr Robert Lustig, doktor vid institutionen för pediatrik vid University of California, visar hur människokroppen skulle gynnas av en minskning av socker. Genom att involvera 43 barn från olika etniska grupper, var och en av dem som lider av fetma, diabetes eller sjukdomar som påverkar cirkulationssystemet har läkaren genomfört en enkelt men fast studie: studien var att minska mängden"dåligt"socker , från 28% till 10%, utan att emellertid påverka den övriga dagliga mängd av mat.

Genom att för varje barn ersätta "dåligt" socker i kosten med bättre komplexa kolhydrater, på bara 10 dagar var resultaten fantastiska: triglyceridnivåer sänktes med 33 punkter, de onda kolesterolet 5 och sockernivåerna på blod och blodtryck hade nått absolut acceptabla nivåer.

För att undvika så att du kan utveckla allvarligare problem i framtiden eller att befintliga stärks, är det bra att veta att genom att eliminera eller åtminstone drastiskt reducera sockerarter, ger det fördelar inom några dagar. Så varför inte prova direkt? Börjar i morgon, inget mer godis eller kakor, okej?

Advertisement