x
Svullen mage: så här kan du lindra…
Ägaren bråkar med sin husky: det slutar aldrig men plötsligt... Lär dig att knyta slipsen på 2 sekunder med den här metoden!

Svullen mage: så här kan du lindra problemet utan att använda medicin

28 Mars 2017 • Av Sabrina d'Andrea
9.470
Advertisement

Att ha svullen mage medför ofta med sig en hel del obehagliga känslor, såsom halsbränna , reflux, gaser och andra obehagliga konsekvenser. I allmänhet så beror detta mycket på vad du äter och dricker. Därför är grunden för ditt välbefinnande att äta korrekt. Här är maten som du borde undvika och den som rekommenderas om du lider av svullen mage. Vid slutet visar vi en liten video som förklarar hur man använder några av de livsmedel som visat sig vara bra för svullnaden genom att skapa en kall och välsmakande dryck.

Bild: WikimediaPixabay


Låt oss se vilka livsmedel du borde undvika eller inte äta för mycket av.

image: pixabay.com

Först av allt är det viktigt att undvika att dricka kolsyrade drycker. På grund av koldioxiden som finns inuti så får dem magen att svullna.

Det kanske låter konstigt, men det är också viktigt att inte äta för mycket bönor eller linser. De innehåller mycket socker som är svåra att smälta. För att förbättra matsmältningen kan ni låta dem vila i vatten under några timmar innan ni äter dem.

Mjölkprodukter

image: pixabay.com

Ofta kan svullnaden bero på att man dricker mjölk eller äter mjölkprodukter. Om du märker att svullnaden uppstår när ni till exempel ätit yoghurt, så försök att undvika eller att ersätta dessa produkter med laktosfria ingredienser.

Även livsmedel som innehåller mycket salt borde undvikas. Salt leder till vätskeretention och därför borde man undvika att inta mer är 2300 gram om dagen.

Advertisement

Ät mindre äpplen och päron

image: Wikimedia

Om du har en känslig mage kan det vara svårt för dig att smälta dessa frukter som innehåller mycket fibrer. Du behöver inte undvika dessa frukter men försök bara att äta mindre.

Försok också att begränsa sparris, broccoli och kål: dessa grönsaker är mycket hälsosamt för kroppen men innehåller en typ av kolhydrat som inte är lätt att smälta.

Undvik också helt att tugga tuggummi och godis. Deras konstgjorda sockerarter är svåra att hantera för våra tarmar.

Här är vad du borde äta istället.

image: Wikimedia

Ananas rekommenderas eftersom den här frukten innehåller enzymer och proteiner som hjälper matsmältningen och minskar svullnaden.

Även äppelvinäger funkar bra, det rekommenderas också vid svullnad eftersom det förbättrar matsmältningen och stimulerar produktionen av magsafter (sätt några matskedar vinäger i ett glas vatten och drick).

Kamomill och persilja är två växter som också borde intas om man lider av svullen magen.

Citron

image: pixabay.com

Den här citrusfrukten funkar väldigt bra för svullen magen, du kan dricka saften från en citron med vatten på morgonen: det kommer att minska svullnaden.

Papaya innehåller enzymer som drastiskt minskar matsmältningsgaser och dödar mikroorganismer som är ansvariga för magsvullnad.

Fänkål är också idealisk för att minska svullnad; det fungerar också bra mot magkramper.

Advertisement

Ingefära

image: pixabay.com

Ingefära är ett mycket effektivt botemedel mot gastrointestinala problem. Om du dricker eller äter ingefära regelbundet kommer dina magproblem att minska.

På tal om örter så har kummin också har en utmärkt effekt: det eliminerar gaser och främjar utvecklingen av nyttiga bakterier i tarmen.

Slutligen är ett glas mintte idealisk för att slappna av musklerna i mag-tarmkanalen, men det går också bra att göra örtte med ingefära eller citron: de lindrar magkramper. I videon här nedanför förklarar vi hur du förbereder det!

Tags: MatMå bra

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack