Den här tjejen har levt hela sitt liv i en plastbalja: hennes tillstånd är en gåta - TittaPaVideon.se
x
Den här tjejen har levt hela sitt liv…
En lejoninnan fångar en nyfödd gnu, men det som händer just efter är inte som ni tror ... Är din tvättstuga en mardröm? Här är 7 knep för att hålla ordning och spara energi

Den här tjejen har levt hela sitt liv i en plastbalja: hennes tillstånd är en gåta

28 Juli 2016 • Av Sabrina d'Andrea
16.696
Advertisement

Vissa sjukdomar händer så sällan att de är väldigt sällsynta. Ofta så finns det inget botemedel för dessa tillstånd. Men tyvärr så finns det många sådana sjukdomar.

Och ibland händer det att en sådan sjukdom sker hos någon som redan lever i fattigdom. Rahma Haruna är en nigeriansk flicka som är bara 19 år och som har tvingats leva i en plastbalja från och med det att hon vara 6 månader gammal.

Precis som andra tjejer i hennes ålder så är hon en glad och leende tjej, men från och med hennes födsel så har hon bekämpat en sjukdom som gör att hon är annorlunda. Hennes kropp slutade utveckla sig när hon var 6 månader gammal.

"Det hela började när hon inte kunde lära sig gå. Hon hade alltid feber och magont. Och sedan kunde hon inte använda hennes lemmar." förklarar modern.

Advertisement

Rahmas familj tar med henne i deras vardagliga aktiviteter, i plastbaljan.

Det finns ingen vetenskaplig förklaring till Rahmas tillstånd, men hennes föräldrar fortsätter att betala sjukvårdskostnader för att förstå orsaken till sjukdomen och hur man botar den.

Pappan har sålt allt som han hade för att betala utgifterna som behövde för att vårda sin dotter.

Advertisement

I deras by så tror folk att missbildningen beror på dåliga andars påverkan, men som tur är så har familjen alltid skyddat henne.

Speciellt Rahmas lillebror skyddar henne mot skvaller och hån; han är alltid med henne och tar med henne överallt.

Advertisement

"Jag tackar gud för allt som jag lyckas göra", säger Rahma.

Trots allt som hon behöver göra i vardagen för att leva ett normalt liv, så är Rahma en ung tjej fylld med drömmar och hopp: hon skulle vilja öppna en butik när hon blir stor. Hon bär alltid ett leende på sitt ansikte.

Tags: OtroligtHälsa
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack