En nunna och en munk blir förälskade i varandra efter att ha träffats bara en gång och startar ett nytt liv tillsammans

av sofia

13 Januari 2023

En nunna och en munk blir förälskade i varandra efter att ha träffats bara en gång och startar ett nytt liv tillsammans
Advertisement

Det finns en del kärlekshistorier som verkligen känns som manuset till den bästa romantiska filmen hittills för att de är så otroliga. Det vi ska berätta nu är utan tvekan ett bra exempel på romantik. Efter att precis ha träffats bestämmer sig en nunna och en munk för att överge sina löften och lämna sitt gamla liv för att gifta sig med varandra. Det är verkligen inte en av de historierna man hör varje dag, eller hur? Kärleken knackar på människors dörr när vi minst anar det och den här historiens två huvudpersoner vet mycket väl vad det innebär. Men låt oss kika på detaljerna.

via BBC

Advertisement

THE MOST BEAUTIFUL LOVE STORY: NUN WHO GAVE UP HABIT OF A LIFETIME TO MARRY MONK It was a love story that began with...

Pubblicato da Matthew Manning su Domenica 8 gennaio 2023

Syster Mary Elizabeth var övertygad om att hon hade en kallelse mycket tidigt och vid 19 års ålder gick hon med i karmeliternas nunnor, en uråldrig orden inom den romersk-katolska kyrkan. Det är en orden av klosternunnor som lever ett mycket enkelt och spartanskt liv. Syster Mary Elizabeth, som en gång varit Lisa Tinkler, levde så i 24 år, talade lite och var "skyddad från omvärlden" under en stor del av tiden. Men en vacker dag förändrades plötsligt något: ett besök i klostret av en munk vid namn Robert, från Oxford. De två var ensamma i samma rum i några minuter och när syster Mary Elizabeth ledde honom ut genom dörren berördes ärmarna på deras kläder. Den där nästan omärkliga beröringen måste ha känts som ett stort ryck för dem båda:

"Jag kände bara en fantastisk kemi vid den tidpunkten och jag blev lite generad. Och jag tänkte, herregud, han kände det också. Och när jag släppte ut honom genom dörren var det lite pinsamt," mindes Lisa Tinkler många år senare nu när hon inte längre är en nunna i kloster.

En vecka senare skickade Robert en lapp till henne där han bad henne lämna klostret, gifta sig med honom och rymma tillsammans.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

"Jag blev lite chockad,", minns Lisa Tinkler, "jag bar slöja, så han såg aldrig ens färgen på mitt hår. Han visste ingenting om mig, ingenting om min uppväxt. Hon visste inte ens mitt namn i den verkliga världen." Till skillnad från Robert hade hon sett honom hålla mässa ibland, även om Lisa inte var särskilt imponerad då. För en kvinna som har levt större delen av sitt liv i avskildhet, som bara kan tala vid mycket sällsynta tillfällen under dagen, var alla dessa plötsliga känslor verkligen nya: "Jag visste inte hur det kändes att vara kär och jag trodde att de andra kunde läsa det i mitt ansikte. Jag blev ganska nervös. Jag kunde känna förändringen i mig och det skrämde mig," berättar hon. Robert å sin sida var också rädd, hur skulle han börja ett nytt liv vid 53?

"Det var så svårt eftersom vi båda kände oss så ensamma och så isolerade och visste inte vilken väg vi skulle gå. Men vi höll varandra i handen och klarade det", mindes de båda. Paret gifte sig och bor nu lyckligt i byn Hutton Rudby i North Yorkshire (UK), där Robert har utnämnts till kyrkoherde på den lokala kyrkan.

En kärlekshistoria som verkligen har övervunnit tusen svårigheter och som visar hur stark kärleken kan vara.

Advertisement