Han är hemma och vilar efter en operation, men när han vaknar ligger en katt och gosar med honom

av sofia

26 Oktober 2022

Han är hemma och vilar efter en operation, men när han vaknar ligger en katt och gosar med honom
Advertisement

De säger att en hund är en människas bästa vän, men för en man från Nya Zeeland ser det ut som att en katt har bestämt sig för att gå emot alla övertygelser om "självständiga och okänsliga" kattdjur. Katten som är huvudperson i den här historien lyckades faktiskt vinna titeln som "bästa vän" till en främling, tack vare den villkorslösa kärleken som den en dag började visa honom. Mannen höll på att återhämta sig från en operation och tog en tupplur i fåtöljen hemma, med dörren på glänt. Plötsligt smög den lilla katten in i huset och såg den trötta och sovande mannen och bestämde sig för att hoppa upp i knät och mysa med honom.

via Twitter / BaltIntRad

Advertisement

"My Dad is recovering from an operation. Mum went out and left a door slightly ajar.
My parents do not have a cat."-Andrew Falloon MP @andrewfalloon pic.twitter.com/gPxH5ubMdp

— David Custy (@BaltIntRad) April 16, 2019

När Andrew, mannens son, kom in i vardagsrummet blev han inte särskilt förvånad över att se sin pappa sova i fåtöljen, trots allt höll han på att återhämta sig, om det inte vore för en liten "detalj": hans pappa hade aldrig haft en katt! Efter det överraskande besöket bestämde sig den unge mannen för att ta ett foto av det söta ögonblicket mellan sin pappa och - det som tydligen var - hans nya självutnämnda vän. Medan han sov slutade det även med att mannen höll den lilla katten "i handen".

"Min pappa håller på att återhämta sig från en operation. Mamma kom ut och lämnade dörren på glänt. PS: Mina föräldrar har ingen katt", skrev han på twitter. Sedan dess har inlägget spridits på nätet och fått många positiva reaktioner och delningar. "Min pappa blev lika förvånad som alla andra när mamma väckte honom," förklarade Andrew.

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

Andrews föräldrar fick senare veta att katten heter Ziggy. Han är en snäll kvarterskatt, känd för att gå in hos folk på besök för att gosa och spinna. Men den dagen verkade det som att han ville erbjuda "husdjursterapi" genom att kela och gosa hemma hos den äldre mannen för att få honom på bättre humör och ett sätt att säga krya på dig.

"Man äger aldrig en katt, det är katten som äger dig eller gör anspråk på dig. Djur är väldigt intelligenta och det här djuret förstod att din pappa behövde kärlek", skrev en användare efter att ha sett bilderna på Twitter. Efter kattens besök återhämtade sig faktiskt mannen snabbare än väntat. Bra jobbat, Ziggy!

Advertisement