x
Hans fru avlider som ung och hans kollegor…
Föräldrarna jagar iväg hans gravida flickvän utan att han vet om det och när de försöker ta upp kontakten igen förlåter han dem inte Hon tar på sig en elegant klänning för att fira deras 1-årsdag: pojkvännen tar med henne till en snabbmatsrestaurang

Hans fru avlider som ung och hans kollegor ger honom 100 dagars ledighet för att han ska kunna vara med sina barn

19 September 2022 • Av sofia
889
Advertisement

Det finns tillfällen i livet då det finns ett extremt behov av att känna, uppfatta och ta emot människors närhet. Det är stunder av svaghet, kanske av smärta och förtvivlan under vilka det är det bästa botemedlet som kan finnas att ha andra människor vid din sida och känna att de är redo att göra det som krävs för att hjälpa oss. För att detta ska hända krävs det dock att andra ska vara villiga att göra det och att de är så empatiska och osjälviska att de förstår när det är rätt ögonblick är att agera.

Francesco Battistellas kollegor gjorde detta och hjälpte så gott de kunde en sorgsen man som förlorat sin fru i förtid.


Francesco är en man som plötsligt befann sig ensam med sina döttrar och tvingades möta en mycket svår period av sitt liv. Den här mannen förlorade faktiskt helt oväntat sin fru, Lucia Dos Santos, men han var tvungen att ta hand om sina barn och hjälpa dem att övervinna en sådan tragisk händelse.

Som tur var var han inte ensam i allt detta och det fanns de som gjorde rätt sak och hjälpte honom. Francescos arbetskollegor är underbara människor och har visat sig vara nästan som en familj för honom, tack vare den underbara gesten som de gjorde. När de väl fick reda på den sorgliga nyheten, gick de samman för att ta reda på hur de skulle kunna hjälpa honom. Det enda de kunde göra i praktiken var att ge Francesco möjlighet att tillbringa några dagar extra med sina döttrar. Så de tänkte efter och bestämde sig för att ge upp sina semesterdagar för att ge dem till sin kollega.

Initiativet, som startade från huvudkontoret för C+C Cash and Carry-företaget där denna pappa arbetar, har spridit sig på mycket kort tid och lyckats involvera sina anställda på över 10 orter. En kedja av solidaritet som har gått rakt in i hjärtat på människor på webben och framförallt Francesco.

Tack vare dem hade faktiskt mannen möjlighet att ta ut cirka 100 dagars betald semester för att vara med familjen och övervinna den jobbiga situationen. Initiativet gick inte obemärkt förbi och väckte många starka reaktioner, bland annat från företagets högsta ledning: "Vi står vår medarbetare nära och är stolta över vad hans kollegor har gjort - förklarar de från företaget - Den här gesten visar att våra arbetare inte bara är siffror, men människor och alla tillsammans bildar vi en stor familj".

Och vi kan bara instämma med dessa ord och hoppas att Francesco och hans nära och kära finner lite sinnesro så snart som möjligt.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack