En framgångsrik modell tackar nej till lyxlivet och återvänder till sin by för att arbeta precis som alla andra

sofia

11 Februari 2022

En framgångsrik modell tackar nej till lyxlivet och återvänder till sin by för att arbeta precis som alla andra
Advertisement

Alltför ofta händer det att man glömmer sitt ursprung, det slutar nästan med att man blir otacksam mot de platser och människor som har spelat en viktig roll under ens uppväxt. En del människor har verkligen förändrat sin levnadsstandard på ett drastiskt sätt: Hamamat Montia har vunnit många skönhetstävlingar och är en framgångsrik modell för stora lyxmärken. Kanske hade hon aldrig kunnat förvänta sig att komma så långt i livet eftersom hon började från en liten by i Ghana. Hamamat blev dock först Miss Ghana och sedan Miss Universe Africa tack vare hennes otroliga skönhet och utstrålning. Det är tydligt att kvinnan efter framgången har avvikit mycket från den livsstil hon tidigare levde, men när hon plötsligt gick igenom en kris insåg hon att hon inte befann sig på rätt plats och återvände till Afrika, till sitt hem, för att hjälpa de andra invånarna i byn.

Advertisement

Berättelsen om Hamamat Montia är inte som andra berättelser man har hört eller som man kan förvänta sig av de som har uppnått såpass mycket framgång i sitt liv. Den vackra afrikanska modellen var faktiskt, när hon väl vunnit många skönhetstävlingar och etablerat sig i en ny verklighet och påbörjat ett nytt liv, inte riktigt nöjd med de resultat hon hade uppnått. För att uppnå den framgången hade hon varit tvungen att lämna sin by och lämna sin far och när hon sedan separerade från sin man som var pappa till hennes två döttrar ifrågasatte Hamamat hela sitt liv och undrade om hon befann sig på rätt plats. För att möta denna kris på rätt sätt har den unga modellen valt att återvända till ett "enkelt" liv: hon packade sina väskor och återvände med sina döttrar till sin by i Ghana.

Till en början var det inte lätt för henne att återvända till byn och bli accepterad av alla. Hennes familj hjälpte henne förstås mycket, kom med mat till henne och introducerade henne tillbaka in i samhället. En del bybor förolämpade henne faktiskt eller litade åtminstone inte längre på henne, efter det att hon för länge sedan lämnat den världen och den verkligheten som var så annorlunda. Hamamat lät sig dock inte avskräckas av dessa första hinder och utvecklade tvärtom en passion för produktionen av sheasmör, en produkt från hennes område och som kan användas på många olika sätt för kroppen.

Advertisement

Sedan dess har hantverksmässig produktion av sheasmör blivit fokus för hennes verksamhet: hon patenterade varumärket Hamamat African Beauty och säljer denna produkt i många delar av världen. Varje dag får hon hundratals beställningar och tack vare sin välförtjänta framgång kan hon leva fridfullt med sin familj på den plats som var henne mest kär. Det säger sig självt att med sin närvaro och sin verksamhet bidrar Hamanat i hög grad till sin bys välbefinnande.

En kvinna som har visat hur du med lite mod och medvetenhet kan uppnå otroliga resultat var du än befinner dig. Det viktiga är att trivas och må bra där man är och aldrig glömma bort sin familj och sitt ursprung.

Advertisement