En 3-årig tjej överlever 12 dygn skogen tack vare sin hund (+VIDEO) - TittaPaVideon.se
x
En 3-årig tjej överlever 12 dygn skogen…
Han är 24 år och hon 61: de vill få ett barn med hjälp av en surrogatmamma En kvinna sparar cirka 5000£ på sex månader med kuvert

En 3-årig tjej överlever 12 dygn skogen tack vare sin hund (+VIDEO)

15 Januari 2022 • Av Titti Carlberg
8.041
Advertisement

Att våra husdjur är en välsignelse är något vi vet sen länge, och den här berättelsen, även om den går tillbaka till 2014, lyckas fortfarande värma våra hjärtan. Ett 3-årigt flickebarn var försvunnen i 12 dagar i Taigan, en mycket avlägsen liten stad i Yakutia, Ryssland. Hur överlevde hon?

Tack vare familjens hund Naida, en Siberian Husky, lyckades den lilla otroligt nog överleva dessa dagar på en plats som inte är speciellt trevlig för någon, både på grund av de låga nattemperaturerna och för alla vilda djur. Detta är en sann historia om överlevnad som blev känd över hela världen och som än idag griper tag i läsaren.

Karina var bara 3 år gammal vid tidpunkten för denna berättelse och det är helt ofattbart hur hon lyckades överleva i nästan 2 veckor ensam i skogen. Fast hon var inte helt ensam: bredvid henne hade hon sin sin hund Naida, som aldrig lämnade henne ensam, inte ens på dagen, och värmde hennes lilla kropp på natten. Ett riktigt mirakel!

Den lilla flickan gick vilse en dag när hon smög efter sin pappa då han tänkte ta en promenad till en närliggande liten stad. Rodion, fadern, hade inte den blekaste aning om att hans dotter följde efter honom och inte heller mamman hade märkt att flickan försvann, eftersom hon var ute på fälten för att skörda.

Kort sagt, Karina borde ha stannat hemma och väntat på att hennes pappa skulle komma tillbaka, och när de insåg att flickan var försvunnen kom rädslan. Temperaturerna på natten sjunker ganska många grader och det är inte säkert för ett litet barn att vara ute ensam i skogen.

Advertisement

Hoppet om att hitta Karina vid liv bleknade allt mer, tills hunden Naida, efter 9 dagar lyckades spåra dem "för att be om hjälp". Vid det laget blev de alla övertygade om att, om hunden levde så måste även Karina leva. Men trots sin intelligens och skicklighet så lyckades inte hunden föra räddarna direkt till barnet, men lyckligtvis efter ytterligare 3 dagar fann de henne.

Räddningspersonalen som hade skjutvapen på grund av att det levde mycket vilda björnar i området, såg på marken avtryck av hundtassar och avtrycket av en liten människohand vid kanten av en bäck, där Karina förmodligen hade druckit vatten.

Karinas farmor, Emma, sa att hennes barnbarn förmodligen hade överlevt tack vare att "hon var van vid de svåra levnadsförhållanden som råder i Taiga och för att hon inte är rädd för skogen". Och hon la till "Och så fick hon hjälp av Naida".

Девочка на нашем сегодняшнем #ФотоДняDV — 8-летняя Карина Чикитова из Якутии. В возрасте трёх лет, в 2014 году, Карина...

Pubblicato da DVostok su Lunedì 3 dicembre 2018

Karina Chikitova hittades mitt bland ogräs och i lera, hon var täckt med myggbett och allvarligt undernärd. Men som tur var så levde hon. Hon hade livnärt sig på bär som hon hade lärt sig att plocka tillsammans med sin mamma och farmor, och kanske var det en av anledningarna till att hon inte var rädd för skogen. Nyheten om hennes räddning blev en underbar överraskning för alla inblandade.

Staden Yakutsk, cirka 700 km från den avlägsna by där Karina bor, reste en staty för att hedra den lilla flickan och hennes hund Naida.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack