En fullmäktige vägrar kalla sin färgade kollega "doktor" på ett jobbmöte och blir avskedad

av sofia

28 April 2021

En fullmäktige vägrar kalla sin färgade kollega "doktor" på ett jobbmöte och blir avskedad
Advertisement

Ett kommunfullmäktige i North Carolina avskedade stadsplaneringsfullmäktige Tony Collins, en vit man, som vägrade använda titeln "doktor" när han talade till en svart kvinna som var närvarande vid kommissionens möte. De kontinuerliga korrigeringarna från kvinnan, Carrie Rosario, som upprepades flera gånger under det långa mötet som ägde rum via Zoom-plattformen, var till ingen nytta. "Kalla mig doktor Rosario, snälla", men den offentliga tjänstemannen fortsatte att kalla henne "Miss Rosario" även efter det att kvinnan gjort denna anmärkning. Vad är problemet? Kanske står vi återigen inför ett fall av rasism och sexism som med rätta har bestraffats. Varför skulle Mr. Collins annars ha vägrat en sådan enkel begäran?

via Indipendent

Youtube / Inside Edition

Youtube / Inside Edition

Carrie Rosario har en doktorsexamen och är docent vid University of North Carolina, Greensboro. Under det långa mötet på Zoom med de olika kommunfullmäktige tog doktor Rosario upp sin oro över ett byggprojekt i hennes område, nära hennes hem. Det är i detta sammanhang som en första kommunkommissionär felaktigt tilltalade henne med fel titel och omedelbart bad om ursäkt till henne så snart kvinnan påpekade det för honom. Efter ett tag började fullmäktige Tony Collins emellertid hänvisa till henne som "Miss Rosario". Mannen fortsatte att hänvisa till henne på det sättet även efter att ha blivit tillrättavisad flera gånger av kvinnan: "Tilltala mig med min titel, doktor Rosario." "Det står att du heter Carrie Rosario, så jag kommer att kalla dig så" - vid det tillfället var det uppenbart att Tony Collins medvetet betedde sig respektlöst mot kvinnan.

Advertisement
Youtube / Inside Edition

Youtube / Inside Edition

Doktor Rosario kände sig mycket frustrerad över utbytet som ägde rum med kommissionär Collins, framförallt efter att ha gjort en sådan enkel och mer än legitim begäran. Tony Collins stolthet verkade ha tagit över, vilket var orsaken till att Greensboros kommunfullmäktige beslutade att säga upp honom från hans roll som rådgivare.

Youtube / Inside Edition

Youtube / Inside Edition

En välförtjänt seger för doktor Rosario, som fått svettas och kämpa precis som alla andra för att få sin examen. Varför skulle någon ha rätt att behandla henne så här?

Advertisement