En familj räddar en val som fastnat i ett nät och valen "tackar" dem med sina spektakulära hopp - TittaPaVideon.se
x
En familj räddar en val som fastnat…
8 psykologiska 7 saker som toxiska människor ofta säger för att avsluta en konversation

En familj räddar en val som fastnat i ett nät och valen "tackar" dem med sina spektakulära hopp

25 Juli 2020 • Av sofia
1.715
Advertisement

Även om människor ofta kan skada andra levande varelser som befolkar planeten på grymma och fullständigt respektlösa sätt, så är det lyckligtvis många av våra medmänniskor som skulle göra allt för att hjälpa andra i svårighet till och med när det rör sig om djur som befinner sig i farliga situationer.

Michael Fishbach och hans familj vet detta mycket väl då de under en båttur stötte på en val som befann sig i en tragisk och potentiellt dödlig situation. Valen verkade redan vara död, men med lite ansträngning lyckades dessa människor rädda henne och fick ett minnesvärt tack.
 

När Michael och hans besättning såg det enorma flytande djuret i vattnet trodde de till en början att valen var död. Den började dock röra på sig och det var i det ögonblicket som de förstod att de var tvungna att skynda sig, eftersom den hade fångats i ett nät och skulle ha riskerat att inte klara sig. Med stort mod dök Michael ned i vattnet och försökte ta reda på var nätet som blockerade knölvalen var genom att granska den noggrant.

Valen var intrasslad i ett nät och kunde inte komma loss, nätet hindrade bokstavligen valen från att röra sina fenor och det var dit mannen simmade och försökte med all sin kraft befria den från nätet. Efter flera försök lyckades han få loss valen genom att klippa upp de sista bitarna som höll den fången.
 

Det var inte lätt alls, men Michael och hans team visste att deras ansträngningarna kunde rädda livet på ett fantastiskt djur som, precis som det ofta händer, hade blivit offer för människan. När valen återigen var fri bestämde sig familjen för att följa den i över en kilometer och när valen bestämde sig för att det var dags att simma iväg visade hon all sin tacksamhet gentemot dem som hade räddat den med en gest utöver det vanliga.
 

Advertisement

Medan valen simmade inte långt från båten utförde den en serie spektakulära hopp i vattnet, precis som om den ville säga "tack" till de människor som hade befriat den från det fruktansvärda nät som den hade hamnat i. Det enorma djuret hoppade i ungefär en timme i närheten av familjen Fishbachs båt. Det stämmer verkligen att naturen alltid lyckas överraska oss och sprida glädje, särskilt om vi är på naturens sida och inte emot den!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack